MO muziejaus įkūrėjams Butkams siūloma suteikti Vilniaus garbės piliečio vardus | KaunoDiena.lt

MO MUZIEJAUS ĮKŪRĖJAMS BUTKAMS SIŪLOMA SUTEIKTI VILNIAUS GARBĖS PILIEČIO VARDUS

  • 4

Sostinės savivaldybės taryba svarstys, ar suteikti MO muziejaus įkūrėjams, mecenatams Viktorui ir Danguolei Butkams Vilniaus garbės piliečio vardą.

Iniciatyvą kitą savaitę tarybos nariams pristatysiantis miesto meras Remigijus Šimašius sako, kad Vilnius turi gilias mecenatystės tradicijas ir nuo seno vertino bei mokėdavo pagerbti mecenatus.

„Esam dėkingi už naują erdvę Lietuvos kultūros žemėlapyje. Su MO įsikūrimu Vilnius atrado labai ryškų meno miesto veidą – atvirą, estetišką, šiuolaikišką. Remiame MO misiją ir kartu auginsime meno talentus, kurie garsins modernaus Vilniaus vardą visame pasaulyje“, – BNS teigė R. Šimašius.

Privatus modernaus meno muziejus atidarytas naujame pastate Vilniaus senamiestyje, jis per daugiau nei metus iškilo nugriovus sovietmečiu statytą buvusį kino teatrą „Lietuva“.

Muziejuje eksponuojama V. ir D. Butkų sukaupta 5 tūkst. modernaus ir šiuolaikinio meno kūrinių kolekcija, ją sudaro Lietuvos dailės aukso fondas nuo XX a. 6-ojo dešimtmečio iki šių dienų. Muziejuje be parodų vyksta kino seansai, edukaciniai užsiėmimai, koncertai ir kiti renginiai.

V. Butkus yra minėjęs, kad visa projekto vertė siekia 15 mln. eurų, iš jų modernizmo kolekcijos sudarymas kainavo apie 4 mln. eurų.

V. Butkus buvo pagrindinis Lietuvos biotechnologijų įmonės „Fermentas“ akcininkas – 2010-aisiais „Fermentą“ valdančią Kanados bendrovę „Fermentas International“ už 260 mln. JAV dolerių (229,1 mln. eurų) įsigijo JAV mokslinių tyrimų bendrovė „Thermo Fisher Scientific“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

O kada į tą MŪŪ muziejų karves atgabens?

nuins

ten vietoj kinoteatro ta deze pabaisa tas muziejus?

renmuns

ugu tai sovietmeti biopreparatus ir vaistus gamino...turbut neatsitiktinai prie santariskiu pastate nauja bio gamyklele...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS