Mobilioji programėlė kviečia pasivaikščioti po J. Basanavičiaus Vilnių | KaunoDiena.lt

MOBILIOJI PROGRAMĖLĖ KVIEČIA PASIVAIKŠČIOTI PO J. BASANAVIČIAUS VILNIŲ

  • 1

Vakar iškilmingai buvo atidengtas paminklas dr. Jonui Basanavičiui, o šiandien Vilniaus savivaldybė kartu su „Walk15“ jau kviečia keliauti po „Basanavičiaus Vilnių“. Šeštadienio popietę visi norintys dalyvavo ekskursijoje, kurią vedė mobiliosios programėlės #walk15 kūrėja Vlada Musvydaitė, o prie ėjimo prisijungė ir barzdočiai iš Barzdų klubo bei menininkė Jolita Vaitkutė, sukūrusi unikalų J. Basanavičiaus atvaizdą.

Naujasis maršrutas sukurtas specialiai paminklo J. Basanavičiui atidengimo proga, taip norint parodyti, kad su tautos patriarchu susijusi ne tik atnaujinta aikštė ir erdvė, bet ir visa centrinė Vilniaus dalis. Nemokama mobilioji programėlė #walk15 rodo pėstiesiems kelią į svarbias istorines miesto vietas, kuriose gyveno, dirbo ir kūrė J. Basanavičius.

„Labai smagu, kad naujoji trasa, kuri lydi J. Basanavičiaus pėdsakais, įtraukė mokyklas ir kitas organizacijas. Dvi savaites organizuojamos ekskursijos tampa interaktyviomis Vilniaus istorijos pamokomis, kuriomis iš tiesų mėgaujasi vaikai. Labai džiaugiuosi galėdama prisidėti prie šios sostinės savivaldybės organizuojamos akcijos bei J. Basanavičiaus atminimo įamžinimo, jo gyvenimo istorijos pasakojimo ir vardo garsinimo“, – pasakoja sveikatingumo motyvatorė, #walk15 kūrėja V. Musvydaitė.

Maršrutas „Basanavičiaus Vilnius“ yra padalytas į dvi dalis – kiekvienas gali pasirinkti sau tinkamą trukmę ir ilgį. Senamiesčiu driekiasi trumpesnis kelias – jam įveikti prireiks 45–60 minučių, o žingsnių skaičiuoklė pasipildys 4 500 žingsnių. Maršrutas veda pro Signatarų namus, kitas žymias istorines vietas bei kelis namus, kuriuose skirtingais laikotarpiais gyveno J. Basanavičius.

Ilgesnei 6 km maršruto daliai įveikti prireiks nuo 1,5 iki 2 valandų. Pėstieji iš Senamiesčio atkeliaus ir į Naujamiestį, užkops į Pamėnkalnį ir sužinos, kuo ši vieta buvo svarbi J. Basanavičiui.

V. Musvydaitė džiaugiasi, kad iki oficialaus naujos trasos pristatymo pavyko patobulinti programėlę: „Įdėjome labai daug darbo, todėl visus labai kviečiu atsinaujinti #walk15 programėlę ir atrasti naujas jos galimybes. Eikite įdomiomis trasomis, skaičiuokite žingsnius ir žingsnių piniginėje juos keiskite į prizus bei dalyvaukite iššūkiuose.“

Kūrėja ragina naujosios aplikacijos galimybes išmėginti einant „Basanavičiaus Vilniumi“ ir žingsnius iškeičiant į nuolaidą knygai apie J. Basanavičių „Per balas link aušros“ leidykloje „Tikra knyga“ arba puodelį skanios arbatos. Naujoji trasa programėlėje vilniečiams ir miesto svečiams bus pasiekiama visą laiką – eiti maršrutu galima bet kokiu patogiu metu, tereikia išmaniojo telefono. Programėle galima naudotis ir anglų kalba, tad keliauti pėsčiomis kviečiami ir užsieniečiai, besidomintys Lietuvos istorija bei J. Basanavičiumi.

 

GALERIJA

  • Mobilioji programėlė kviečia pasivaikščioti po J. Basanavičiaus Vilnių
  • Mobilioji programėlė kviečia pasivaikščioti po J. Basanavičiaus Vilnių
  • Mobilioji programėlė kviečia pasivaikščioti po J. Basanavičiaus Vilnių
  • Mobilioji programėlė kviečia pasivaikščioti po J. Basanavičiaus Vilnių
  • Mobilioji programėlė kviečia pasivaikščioti po J. Basanavičiaus Vilnių
Sauliaus Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIS

Dėl paminklo , tai atrodo , kad Basanavičius niekada neplaudavo galvos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS