Naujieji Ąžuolyno takai pavirto upeliais | KaunoDiena.lt

NAUJIEJI ĄŽUOLYNO TAKAI PAVIRTO UPELIAIS

Nors savivaldybės atstovai dar neseniai tikino, kad darbai Ąžuolyne atlikti kokybiškai, vasariškas lietus parodė, kad padėtis visiškai priešinga.

Sujudo miestiečiai

Dar praėjusią savaitę „Kauno dienai“ savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tvirtino, kad gavo prieš dvejus metus parke aukštos įtampos kabelį klojusios bendrovės garantinį raštą.

Šis dokumentas esą liudijo, kad objektas sutvarkytas ir pašalinti visi trūkumai, atlikti dirvos planiravimo darbai, kad palijus ant pagrindinio parko tako netelkšotų vanduo.

Redakcija sulaukė ne vieno pasipiktinusio kauniečio skundo, kuriame tokios savivaldybės kalbos vadinamos pramanu.

„Tai pasityčiojimas – prie “Stumbro„ skulptūros nuolat telkšo didelė kūdra, o vanduo srove teka per naujai paklotą taką“, – piktinosi kaunietis Povilas Didjurgis.

Neįveikiamos kliūtys

Tuo įsitikino ir „Kauno dienos“ žurnalistai, vakar per lietų apsilankę Ąžuolyne. Einant nuo Zoologijos sodo, netoli jau minėtos „Stumbro“ skulptūros, prasideda kliūčių ruožas – per taką kliokiantys vandens upeliai.

Nei apeiti, nei perbristi jų nesušlapus – neįmanoma. Skersai tako žliaugiantis vanduo susigeria į pievą. Panašus vaizdus ir einant toliau kelis šimtus metrų – visur, kur įrengtas naujas takas, jo šonuose telkšo milžiniškos balos. Čia dar matyti neseniai užbaigtų statybų ženklai – išlyginta žemė, sumaišyta su smėliu.

Viską vainikuoja šiek tiek už treniruoklių tarp medžių, pievoje, atsiradęs tvenkinys, apie kurį „Kauno diena“ neseniai rašė. Jame veisiasi žuvys.

Istorija prasidėjo 2011 m. pavasarį, kai bendrovė „A.Žilinskis ir Ko“ nuo Partizanų g. iki Karaliaus Mindaugo pr. turėjo nutiesti aukštos įtampos kabelį. Paaiškėjo, kad brangus kabelis dviejose vietose – Radvilėnų pl. ir Kęstučio g. – buvo pažeistas. Be to, kabeliui tiesti skirti grioviai parke buvo iškasti pernelyg arti senų ąžuolų.

Bendrovė sulaukė baudų, o vėliau privalėjo aiškintis, kodėl naujai patiestas takas Ąžuolyne po pirmosios liūties buvo apsemtas. Atrodo, problema išliko iki dabar.

Vedėjas nustebintas

Kalbintas A.Pakalniškis sakė, kad su darbus atlikusia bendrove nuolat iškyla kokių nors problemų.

„Nedelsdami kreipsimės į rangovą ir surašysime jam pretenziją. Tik neseniai sužinojome, kad bendrovė “Žilinskis ir Ko„ sugebėjo suorganizuoti šiems takams valstybinę komisiją, nepakviesdama mūsų. Neįsivaizduoju, kaip jie tai padarė. Nors objektas komisijai jau priduotas, tačiau tokių bėdų negali būti“, – sakė vedėjas.

Pasak A.Pakalniškio, šiems darbams galioja penkerių metų garantija. Vedėjo teigimu, rangovui bus liepta rasti sprendimą, kaip išspęsti problemą, o jei pastarasis neklausys, skundas pasieks Teritorijų planavimo ir statybos inspekciją.

Dar anksčiau bendrovė, ilgai darkiusi Ąžuolyną, žadėjo pastatyti naujus suoliukus ir šiukšliadėžes. Nors žadėta pernai, jie atsirado tik šiemet.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

ZMOGUS

Straipsnio kurejai, turiu jums super info sekanciam straipsniui. Kai palis nuvaziuokit i kaimus pasiziuret, kur jokio asvalto nera, matysit kaip zmones iki keliu i porva mirksta, o ne cia mat per bala nepraeina.... Juokinga -lyg didesniu bedu mieste nera?. Atkeltu nors ketvirtadali to azuolyno su visais takeliais i kaimo vietove, tai zmones dziaugtusi kad yra kur laika praleisti, o ne balas skaiciuotu. Ispuike tiesiog visi dabar, ir nuostatos tokios jei pradesi kanors daryti, tai skusis kad iskase, nepraeina oj oj oj , nieko nedarysi tada skundziasi kodel niekas nieko nedaro, o jei kazka atnaujina, atstato vistiek blogai, nes galejo dar geriau buti... Tai vat lietuviams lietuviskas nuolatinio bumbejimo budas žiauriai artimas. Tik klausimas ar nors vienas komentatorius nors pirsta pajudina kad mieste butu graziau, ar tik moka viska iskoneveikt ir visas mokslas.

shit

kai laiptus kur pavasarį remontavo pusė jau nugriuvę į Žaliakalnį. Ir keliose vietose. Kas darbams suteikė garantiją?

zlinskio ir ko

Kauno valdžia gavo otkatus - štai kur demokratija!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS