Neįgaliesiems patekti į televizijos bokštą – trys dienos | KaunoDiena.lt

NEĮGALIESIEMS PATEKTI Į TELEVIZIJOS BOKŠTĄ – TRYS DIENOS

  • 0

Šią vasarą ir rudenį numatytos trys dienos, kai į Vilniaus televizijos bokšto apžvalgos aikštelę bus leidžiama keltis judėjimo negalią turintiems žmonėms.

Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) informavo, kad artimiausia tokia diena bus birželio 27-oji, taip pat neįgalieji į bokštą bus keliami liepos 22 ir rugsėjo 23 dienomis.

Šiomis dienomis bokšte budės personalas, pasirengęs žmonių su judėjimo negalia evakuacijai, t. y. juos neštų laiptais, jei kiltų ekstremali situacija.

Asmenys, turintys judėjimo negalią, į bokšto apžvalgos aikštelę nebekeliami nuo 2017-ųjų rudens, kai restorane „Paukščių takas“ buvo kilęs incidentas – dėl, kaip manoma, šildymo sistemos gedimo pasklidus dūmams tuomet suveikė priešgaisrinė signalizacija.

Tuomet Telecentras tvirtino negalintis užtikrinti neįgaliųjų saugumo, nes evakuacinė laiptinė per siaura ir per stati.

„Labai džiaugiuosi, kad po diskusijų su neįgaliųjų organizacijomis, Seimo nariu Justu Džiugeliu, Lygių teisių kontrolieriaus tarnyba ir kitomis žinybomis pavyko rasti abiems pusėms priimtiną kompromisą, jis leis užtikrinti galimybę žmonėms su judėjimo negalia keletą  kartų per metus saugiai apsilankyti aukščiausiame Lietuvos pastate, pasigrožėti Vilniaus ir jo apylinkių vaizdais”, – teigia Telecentro vadovas Remigijus Šeris.

Iš esmės problemą žadama spręsti atliekant kapitalinę televizijos bokšto rekonstrukciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS