Pasisekė ne visiems: bus remontuojama 18 sostinės mokyklų | KaunoDiena.lt

PASISEKĖ NE VISIEMS: BUS REMONTUOJAMA 18 SOSTINĖS MOKYKLŲ

  • 0

Vilniaus miesto savivaldybė pasirašė finansavimo sutartis su VšĮ Centrine projektų valdymo agentūra ir pradėjo 18-os mokyklų vidaus patalpų renovaciją.

Pasak savivaldybės, mokyklose atsiras modernios kūrybiškumą skatinančios edukacinės erdvės, kuriose moksleiviai galės ir lavintis, ir įdomiai leisti laisvalaikį. Bus atnaujintos skaityklos, aktų bei sporto salės, technologijų kabinetai, multifunkcės gamtos mokslų laboratorijos, dirbtuvės, skaitmeninių technologijų kabinetas pradinukams.

Mokyklose bus pertvarkytos ir studijos choreografijos pamokoms, modernizuojamos klasės, valgyklos, koridorių zonos. Planuojama įsigyti audiovizualinę ir sporto salių atnaujinimui skirtą įrangą bei erdvinius baldus, reikalingus modernizuojamų erdvių įrengimui. Atnaujintose mokyklose daug dėmesio bus skiriama moksleivių kūrybiškumui, kokybiškam ugdymui, projektinei ir praktinei veiklai.

„Kuruodama ypač man svarbią ir artimą švietimo sritį, skiriu ypatingą dėmesį ugdymo kokybei ir skatinu modernizaciją. Džiaugiuosi tuo, kad švietimo srities finansavimas Vilniuje padidintas įspūdinga suma - savivaldybė skyrė iki 300 mln. švietimo sistemos tobulinimui, atsižvelgiant ne vien tik į mokyklų pastatų modernizavimą, tačiau ir algų mokytojams kėlimą, auklėtojų skaičiaus plėtimą ir panašiai“, - džiaugiasi sostinės vicemerė Edita Tamošiūnaitė.

Šiemet Vilniuje atnaujinamos: Emilijos Pliaterytės progimnazija, „Genio“ progimnazija, Baltupių progimnazija, Jeruzalės progimnazija, Simono Stanevičiaus progimnazija, Antano Vienuolio progimnazija, „Ąžuolyno“ progimnazija, „Spindulio“ progimnazija, Žemynos progimnazija ir Jono Basanavičiaus progimnazija. Darbai jau vyksta ir Sofijos Kovalevskajos gimnazijoje ir progimnazijoje, Lazdynų mokykloje, Vilniaus Gedimino technikos universiteto inžinerijos licėjuje, Žygimanto Augusto pagrindinėje mokykloje bei Aleksandro Puškino vidurinėje mokykloje.

Remonto darbai netrukus prasidės Žemynos, Salomėjos Nėries ir Jono Basanavičiaus gimnazijose. Pasak Savivaldybės pranešimo, visos šios mokyklos buvo atrinktos, atsižvelgiant į dabartinę patalpų būklę bei pačių mokyklų bendruomenių išreikštą poreikį.

Ugdymo įstaigų atnaujinimui naudojamos lėšos iš Europos regioninės plėtros fondo (ERPF), valstybės bei Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto. Iš viso 18-os mokyklų atnaujinimui yra skiriama apie 6,4 mln. eurų, iš kurių 480 tūkst. eurų - savivaldybės lėšos.

GALERIJA

  • Pasisekė ne visiems: bus remontuojama 18 sostinės mokyklų
  • Pasisekė ne visiems: bus remontuojama 18 sostinės mokyklų
  • Pasisekė ne visiems: bus remontuojama 18 sostinės mokyklų
  • Pasisekė ne visiems: bus remontuojama 18 sostinės mokyklų
S. Žiūros / Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS