Pastogę gėjams suteikęs Rusų dramos teatras pabrėžia lygiateisiškumą | KaunoDiena.lt

PASTOGĘ GĖJAMS SUTEIKĘS RUSŲ DRAMOS TEATRAS PABRĖŽIA LYGIATEISIŠKUMĄ

  • 5

Ketvirtadienį Rusų dramos teatre vyksiantis seksualinių mažumų renginys „Pride Voices“ sulaukė Lietuvos rusų sąjungos pasipriešinimo. Organizacijai ruošiantis protesto akcijai, teatro administracija pabrėžia lygiateisiškumo svarbą Lietuvoje.

„Gyvename demokratinėje valstybėje, kurioje garantuojamas visų piliečių lygiateisiškumas. Mūsų šalyje vertinimas ir gerbiamas žmogaus buvimo įvairovės supratimas, toleruojamos universalios žmoniškosios vertybės ir pamatinės laisvės, – rašoma trečiadienį išplatintame Rusų dramos teatro pranešime. – Teatras yra prieš bet kokią – lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, amžiaus, lytinės orientacijos, negalios, etninės priklausomybės ar religijos pagrindu – diskriminaciją.“

Taip pat pabrėžiama, kad patalpos trumpalaikiam renginiui „Pride voices“ išnuomotos vadovaujantis įstatymais.

Lietuvos rusų sąjunga šią savaitę paskelbė rengsianti protesto akciją dėl jiems nepriimtino renginio.

„Teatro vadovai ignoravo beveik 5000 žmonių reikalavimą neįleisti gėjų konferencijos į Rusų dramos teatro patalpas ir net nepasivargino paaiškinti savo sprendimų motyvų nei visuomenei, nei teatro kolektyvui. Rengti protesto akciją mus įpareigojo peticiją pasirašiusieji žmonės ir mes pasiryžę ginti gyventojų interesus visomis teisėtomis priemonėmis“, – sakė protesto akciją organizuojančios Lietuvos rusų sąjungos pirmininkas Seimo narys Sergejus Dmitrijevas.

Jis pabrėžė, kad protesto metu jo organizatoriai įsipareigoja užtikrinti viešąją tvarką ir laikytis Lietuvos įstatymų.

Rusų sąjungos nepasitenkinimą sukėlė šią savaitę Vilniuje vykstančio „Baltic Pride“, kuriuo siekiama atkreipti dėmesį į lesbiečių, gėjų, transseksualų, biseksualų ir interseksualų (LGBTI) situaciją, renginys. Rusų dramos teatre vyksiančio renginiu metu tarptautiniu mastu žinomi LGBT asmenys ir žmogaus teisių aktyvistai pasidalins savo asmeninėmis patirtimis, istorijomis ir išgyvenimais kovojant už lygias LGBT asmenų teises.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

senis

po tokiu renginiu Rusu dramos teatro lankomumas tikrai nepadides

Petras

pyderus reik kaip amerikoi saudit naikint kad nesidaugintu o ne viesint

teks keist dramos teatro kedes

daugiau naudojimui netiks,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS