Perspėja: Vilniuje laukiama stipraus snygio | KaunoDiena.lt

PERSPĖJA: VILNIUJE LAUKIAMA STIPRAUS SNYGIO

  • 2

Įmonė „Grinda“ įspėja, kad penktadienio popietę Vilniuje laukiama stipraus snygio.

Sinoptikai perspėja, kad penktadienį sostinėje prasidėsiantis snygis truks beveik parą, didžiausią intensyvumą pasieks vakaro eismo srautų metu – tarp 14 ir 20 val. 

Anot įmonės, atsižvelgiant į numatomą kritulių kiekį, eismo srautai judės lėčiau nei įprasta. 

Nepalankios oro sąlygos gali gerokai prailginti kelionės laiką, todėl penktadienio keliones planuokite su didesne nei įprastai laiko atsarga. Jei turite galimybę perkelkite kelionės laiką, planuokite darbą nuotoliniu būdu ar dar šiandien subėgiokite į parduotuves ar vaistines.

„Numatomas veiksmų planas. Dar ketvirtadienį temperatūra kris (šiuo metu teigiama temperatūra iki vidurnakčio gali pasiekti –10°C padalą); kad ant gatvių paviršiaus susidariusi drėgmė neužšaltų sudarydama ledo sluoksnį, ketvirtadienį atliksime būtinuosius barstymus. Penktadienio rytą pradėsime prevencinius barstymus. Jie, viena vertus, leidžia „sugaudyti“ jau pirmąsias snaiges, kita vertus, apsaugo nuo netikėtumų (nes niekada negalime būti tikri – galbūt snigti pradės anksčiau nei prognozuota?); galiausiai – net kelias valandas padeda išvengti suspausto sniego ar ledo sluoksnio susidarymo, o tai labai svarbu intensyvaus snygio vakarinių eismo srautų metu. Prasidėjus snygiui, sniegą valysime verstuvais. Darbus, panašu, tęsime  visą naktį – tiek, kiek reikės. Atkreipkite dėmesį, kad esant intensyviam snygiui pablogėja matomumas, pailgėja stabdymo kelias: būkite atidūs, laikykite didesnę nei įprasta distanciją nuo priekyje važiuojančių automobilių, rinkitės saugų greitį, venkite staigių manevrų“, – priminė įmonė.

Vilniaus savivaldybės ir jos įmonės „Grinda“ atstovai ketvirtadienį sakė, kad slidūs sostinės gatvės ir šaligatviai buvo barstomi, bet nuolat besikeičiant oro sąlygoms nepavyko tinkamai suvaldyti situacijos dėl plikledžio.

„Situacija buvo labai nedėkinga, nes kurį laiką vyravo labai stiprus šaltis, visi paviršiai yra įšalę. Kai orai po truputį keitėsi, labai natūralu, kad ta dulksna, kuri nusėdo ant visokių paviršių, labai greitai suledėjo“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė „Grindos“ atstovas Egidijus Steponavičius.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba prognozuoja, kad artimiausiomis dienomis temperatūros kalnelių mūsų šalyje ir toliau netrūks.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

as siulau

sniegakritis.

Jetau

Iš kur tas žodis toks - "snygis"? Nenusitveriantys rimto darbo kalbos komisijantai sugalvojo? Ar čia priedas prie "lotyniškų" raidžių lietuviškoj abėcėlėj? Nors kai paklausai meteorologo, žadančio "skaidrų" dangų, tai gal ir tiek to...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS