Plėsis Antakalnio klinikinė ligoninė – statys 5 aukštų priestatą | KaunoDiena.lt

PLĖSIS ANTAKALNIO KLINIKINĖ LIGONINĖ – STATYS 5 AUKŠTŲ PRIESTATĄ

  • 0

Šiandien miesto taryboje duotas labai svarbus startas sostinės medicininių paslaugų kokybės gerinimo bei plėtros srityje, informuoja Vilniaus savivaldybė.

Prie esamo Vilniaus miesto klinikinės ligoninės pastato Antakalnyje bus statomas 5 aukštų priestatas, kuriame bus įrengti visus šiuolaikinius reikalavimus atitinkantys operacinių ir reanimacijos skyriai bei hemodializės poskyris. Šiam projektui įgyvendinti savivaldybė  planuoja skirti 8,5 mln. eurų.

„Šiandien mūsų miestas auga septynmyliais žingsniais, daugėja gyventojų, todėl akivaizdu, kad kartu turi plėstis ir medicininės paslaugos. Neabejoju, kad naujos modernios operacinės Antakalnio klinikinėje ligoninėje pacientams teikiamų paslaugų kokybę pakels į dar aukštesnį lygį,“ – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Planuojama, kad 3,5 metus truksiantis statybų projektas bus finansuojamas iš 2019 –2022 metų Vilniaus miesto savivaldybės metinių biudžetų.

„Miestas plečiasi, todėl turi plėstis ir svarbias medicinines paslaugas teikiančios įstaigos.  Ligoninės operacinės nebuvo renovuotos nuo 1983 metų, nors yra itin svarbios reikšmės, todėl džiaugiuosi, kad pagaliau žengtas svarbus žingsnis link modernių ir kokybiškų medicininių paslaugų augimo sostinėje,“ – sako mero pavaduotojas Gintautas Paluckas.

Ligoninės operacinės nebuvo renovuotos nuo 1983 metų, nors yra itin svarbios reikšmės, todėl džiaugiuosi, kad pagaliau žengtas svarbus žingsnis link modernių ir kokybiškų medicininių paslaugų.

Pagal jau parengtą Ligoninės operacinių, reanimacijos ir hemodializės bloko techninį projektą numatyta, kad naujame 5 aukštų priestate su rūsiu bus įrengta 10 operacinių su pagalbinėmis patalpomis. Į operacines pacientai patektų iš esamo pastato skyrių per naują jungtį, o reanimacijos skyriai būtų apjungti ir perkelti į naują pastatą, kur planuojama įrengti 20 reanimacijai skirtų lovų.

Taip pat naujame beveik 4 tūkst. kv. m užimsiančiame pastate numatyta įrengti hemodializės poskyrį, kuriame būtų įrengta 20 lovų. Jame medicinines paslaugas gautų visi – tiek stacionariai, tiek ambulatoriškai gydomi pacientai.

„Įvykdžius šį projektą, VšĮ Vilniaus miesto klinikinė ligoninė turės galimybę greitai ir labai kokybiškai teikti aukščiausio lygio operacijų, reanimacijos ir intensyviosios terapijos bei hemodializės paslaugas visiems Vilniaus miesto gyventojams ir svečiams“, - džiaugiasi ligoninės direktorius dr. Narimantas Markevičius.

Vilniaus miesto klinikinė ligoninė yra respublikinio lygmens ligoninė, kurioje yra 720 lovų, dirba 1760 darbuotojų, per metus hospitalizuojama 36,8 tūkst. pacientų ir 35 tūkst.  konsultuojami,  atliekama 17,5 tūkst. operacijų. Ligoninė daugelį metų yra viena iš Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto mokymo ir mokslo bazių. Joje veikia 5 klinikos: Akušerijos ir ginekologijos klinika, Vaikų ligų klinika su Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Bendrosios ir ambulatorinės pediatrijos centru, Chirurgijos ir kraujagyslių chirurgijos klinika, Vidaus ligų klinika, kurioje yra Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Vidaus ligų pagrindų centras ir Anesteziologijos ir intensyviosios terapijos klinika.

GALERIJA

  • Plėsis Antakalnio klinikinė ligoninė – statys 5 aukštų priestatą
  • Plėsis Antakalnio klinikinė ligoninė – statys 5 aukštų priestatą
S. Žiūros / Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS