Prasidėjus mokslo metams mokykloms vis dar trūksta mokytojų | KaunoDiena.lt

PRASIDĖJUS MOKSLO METAMS MOKYKLOMS VIS DAR TRŪKSTA MOKYTOJŲ

Naujieji mokslo metai kai kuriose mokyklose prasidėjo neramiai – vis dar trūksta mokytojų. Didžiausias jų trūkumas – Vilniaus rajone, o ieškomiausi specialistai – pradinių klasių mokytojai.

Šįmet stebimas mokytojų trūkumas yra didesnis nei praėjusiais metais. Šiuo metu ieškoma maždaug šimto mokytojų. Tačiau trūksta ne pačių specialistų, o norinčių dirbti pedagoginį darbą. Darbo biržoje užsiregistravusių mokytojo kvalifikaciją turinčių specialistų yra daugiau nei laisvų etatų.

Lietuvos Darbo biržos metodologijos ir stebėsenos skyriaus vedėja Daiva Liūgienė sako, kad labiausiai trūksta pradinių klasių mokytojų. Jai pritaria ir Vilniaus savivaldybės vicemeras Valdas Benkunskas. Pasak  V. Benkunsko, pradinukų ugdymas yra didžiausias iššūkis savivaldybei, nes šįmet jų klasių yra 30-čia daugiau nei pernai. Mokytojų trūkumo klausimas bus sprendžiamas dirbant keliomis pamainomis.

Gairės: mokykla, mokytojai
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

vabalas,

bardakas eina per mūsų provincija ,, kur matytą imkim ir sakykim, trūksta , kuo mokytoju ,kur ir kuriame provincijos šone , tegul pasižiūri į bedarbiu birža kiek ten laukia mokytoju ir senu ir jaunu kokie skaičiai užregistruoti, ir nereiks pusti burbulus mokytoju trukstą , juk kiek mokyklu užsidarė kur vaiku buvo trukumas ir mokytojai kur išėjo ,taip ne tos ministres kur dirbo seniau, kur sau vietas susikrovė ir ten subėgo ir žiūri ir fantazuoja , o čia matote pas mus trūkstą darbo vietų armijos bedarbių kur ne visi užsirašo ten biržoj, kiek yra pasižiūrėkime kas vyksta miestu miesteliu provinciju kaimu sodybu tuštėjimo metai vis didėja o ne mažėja , melas grynas melas jokio tiesos lašelio nėra matote ukrainiečiai statybininkai jau pas mus murina namus bet kur tas darbas peri viščiukus nėra ir nesimato juodas bajeris melagių pilnos skrinios ,,,,,,, baikite ir dirbkite tiesos keli,,,,,,,, žmpnių labui,,,,, aferistai,,,,,

KSMC

Kauno suaugusiųjų mokymo centre atleistas visas mokytojų kolektyvas. 80 mokytojų liko be darbo.

...

Skaras mergaitėms ant galvų ir - te lankstos Mekos pusėn... :/
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS