Prokuratūra nepradės tyrimo dėl R. Šimašiaus šmeižto A. Zuoko atžvilgiu | KaunoDiena.lt

PROKURATŪRA NEPRADĖS TYRIMO DĖL R. ŠIMAŠIAUS ŠMEIŽTO A. ZUOKO ATŽVILGIU

Generalinė prokuratūra ketvirtadienį pranešė atsisakiusi pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus šmeižto buvusio ilgamečio sostinės vadovo Artūro Zuoko atžvilgiu.

„Sprendimas yra atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, nes nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“, – BNS sakė prokuratūros atstovė spaudai Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

A. Zuokas teisėsaugai skundė R. Šimašiaus teiginius, kad jis paėmė 724 tūkst. eurų kyšį iš Prancūzijos bendrovės „Veolia“.

Politikas tvirtino, kad tokie pareiškimai yra nepagrįsti ir susiję su tuo metu artėjusiais savivaldos rinkimais.

R. Šimašius teigia, kad duomenys apie galimus „Veolia“ kyšius A. Zuokui yra tarptautinio ginčo su Prancūzijos energetikos įmone dėl investicijų į šilumos ūkį medžiagoje.

Prokuratūros išplatintame pranešime rašoma, kad ginčijami sostinės mero teiginiai suformuluoti ir pareikšti ne kaip asmeninė R. Šimašiaus nuomonė, o kaip pozicija, kurios Stokholmo prekybos rūmų Arbitražo teisme laikosi Vilniaus miesto savivaldybė.

„R. Šimašius išsakomus teiginius suvokė kaip patikimus ir pagrįstus, tad jo veiksmuose nenustatyta siekio paskleisti žinomai melagingą informaciją norint apšmeižti A. Zuoką“, – teigiama pranešime.

Jame pabrėžiama, kad baudžiamoji atsakomybė demokratijoje turi būti suvokiama kaip griežčiausia bausmė, o politiko statusas visuomenėje praplečia jo teisės į diskusiją ir teisės kritikuoti ar būti kritikuojamam ribas.

Kovą R. Šimašius buvo perrinktas Vilniaus meru, jis įveikė A. Zuoką antrajame ture.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Balamutas

Visi Lietuvos pedofilai, gėjai, ir kitokie netradiciniai palaiko Šimašių. Lalkykis, Remigijau, dauguma su tavimi.

Anonimas

Argi gali priimti ,nes šimašį aktyviai gyna pedofilai,o ir teisėjai yra palankūs tiems iškrypėliams.p

visi

veidmainiai /artistai/ tik be sazines......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS