R. Šimašius: paramos „Lietuvos ryto“ klubui neįmanoma pervesti dėl tarybos klaidų | KaunoDiena.lt

R. ŠIMAŠIUS: PARAMOS „LIETUVOS RYTO“ KLUBUI NEĮMANOMA PERVESTI DĖL TARYBOS KLAIDŲ

Paramos krepšinio klubui „Lietuvos rytas“ neįmanoma pervesti dėl Vilniaus miesto savivaldybės tarybos padarytų klaidų, teigia sostinės meras liberalas Remigijus Šimašius.

„Pusė milijono negali būti skirti kol kas, nes taryba priėmė protokolinį nutarimą, pagal kurį turi būti priimti tam tikri sprendimai klube. Dalį tų sprendimų, kuriuos įmanoma realizuoti, klubas įgyvendino, dalies, kurių neįmanoma realizuoti, neįgyvendino“, – tikino R. Šimašius.

Jis teigė perspėjęs paramą iniciavusius konservatorius, kad gali kilti teisinių problemų dėl jų formuluotės, tačiau tuomet sprendimas priimtas.

„Dabar visi, paprastai šnekant, „dėjo į krūmus“, ir niekas nedrįsta protokolinio nutarimo panaikinti. Kitaip tariant, uždėtos nesunešiojamos kurpės – pusė milijono biudžete skirta, bet pervesti jų negalime“, – aiškino jis.

Rugpjūčio pabaigoje taryba pritarė, kad krepšinio klubui „Lietuvos rytas“ ir futbolo klubui „Žalgiris“ būtų skirta po 0,5 mln. eurų papildomos paramos.

R. Šimašius sakė, kad dėl „Žalgirio“ situacija yra ta pati.

Vilniaus taryba trečiadienį taip pat nusprendė kol kas nekelti pasitikėjimo „Lietuvos ryto“ direktoriumi Dariumi Gudeliu klausimo. Tai turėjo būti daroma spalio 27-ąją per klubo dalininkų susirinkimą, tačiau jis atšauktas iš klubo valdymo pasitraukusio Antano Guogos iniciatyva.

Kaip teigė savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Evaldas Martinka, susirinkimą inicijavęs A. Guoga perleido turėtas klubą valdančios viešosios įstaigos „KK Statyba“ dalį D. Gudeliui, todėl susirinkimas atšauktas.

Dalininkų susirinkime A. Guogos siūlymu turėjo būti sprendžiama dėl paramos ir reklamos sutarčių skaidrumo, kad prieš pasirašant sutartis būtų vertinama, ar bendrovės neturi nebaigtų teisėsaugos tyrimų ar bylų. Toks klausimas kilo dėl politinės korupcijos byloje įtariamo koncerno „MG Baltic“ rėmimo sutarties, kurią pasirašė dar ankstesnė klubo vadovybė, tačiau apie sutartį viešai neiformavo ir dabartinis direktorius D. Gudelis. Jis pats anksčiau tikino, kad klubo dalininkai turėjo galimybes susipažinti su rėmėjais. Taip pat buvo įtrauktas ir klausimas dėl D. Gudelio atleidimo.

Opozicinės Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) vadovas Artūras Zuokas siūlė tarybai vis dėlto rengti dalininkų susirinkimą vėliau ir įpareigoti savivaldybės atstovus balsuoti už D. Gudelio atleidimą „dėl klubo dalykinės reputacijos pabloginimo“ neinformuojant apie sutartį su „MG Baltic“. A. Zuokas siūlė klubo vadovu paskirti dabartinį pavaduotoją Martyną Purlį.

Sutartis su „MG Baltic“ sudaryta gegužės 22-ąją, dvejies metams skiriant 150 tūkst. eurų, ją, savivaldybės ir klubo duomenimis, pasirašė būtent M. Purlys, dabar dirbantis direktoriaus pavaduotoju. Apie tai, kad „MG Baltic“ tapo klubo rėmėjais, pranešta tik prieš kelias savaites.

A. Zuokas kėlė klausimą ir dėl D. Gudelio atlyginimo už darbą puse etato, jis, jo žiniomis, siekia 2610 eurų. D. Gudelis šiuo metu valdo 40 proc. klubo dalį.

Taip pat darbotvarkėje turėjo būti svarstomas klausimas, ar įpareigoti direktorių informuoti apie derybas su potencialiais rėmėjais valdybą, derinti su ja pasirašomas sutartis.

Pasak savivaldybės teisininkų, savivaldybė, kaip dalininkė, taip pat turi teisę sušaukti dalininkų susirinkimą, tą reikėtų padaryti prieš dvi savaites.

R. Šimašius savo ruožtu apkaltino A. Zuoką, kad šis derina savo veiksmus su iš klubo valdymo pasitraukusiu A. Guoga.

„Mačiau labai aiškius manevrus, kur Artūras Zuokas su A. Guoga derinosi veiksmus, netgi posėdžio metu skambinosi vienas kitam ir aš, tiesą sakant, sunkiai suvokiu tų manevrų naudą ir prasmę, išskyrus tai, kad gauti staiga be jokių kriterijų pusę milijono eurų krepšinio klubui“, – tikino meras.

Perėmęs A. Guogos dalį, D. Gudelis valdo 40 proc. klubo dalį, tiek pat dalių turi ir Vilniaus savivaldybė, 10 proc. viešosios įstaigos priklauso krepšininkui Linui Kleizai, po 5 proc. turi verslininko Jordano Kenstavičiaus bendrovė „Norvelita“ bei krepšinio klubas „Perlas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

/gaila/

buves komjaunuolis negali padeti /komjaunimo tiesai/.... kas atsakys jei pilis sugrius? tai p. simasevic pajuto ir nusimuilina o kas atsakys kai del /lovio/ likuciu verciasi per galva vienas kitam ikasdami...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS