R. Šimašius piktinasi: degradai niokoja Vilniaus medžius | KaunoDiena.lt

R. ŠIMAŠIUS PIKTINASI: DEGRADAI NIOKOJA VILNIAUS MEDŽIUS

  • 8

Sostinės meras Remigijus Šimašius nepagailėjo aštresnių žodžių reikšdamas pasipiktinimą dėl žmonių, Vilniaus senamiestyje aplink medžius barstančių druską.

Medžių niokotojus meras išvadino degradais.

„Bet tai kokiu degradu turi būti žmogus, kad viduryje istorinio ir žalio Vilniaus imtų barstyti druską aplink medžius? Vieni medžius puoselėja ir sodina (jų šiemet rekordiškai daug), o kiti nekenčia ir niokoja. Druską šlavė miesto tarnybos, prie kito medžio vėl išpiltą tik pamatę iškart sušlavė gerieji vilniečiai“, – apie medžių niekinimą feisbuke pranešė Vilniaus vadovas.

Vienam internautų užkliuvo mero vartojami aštrūs žodžiai. „Kas per retorika pone mere“, – stebėjosi vilnietis. R. Šimašius atkirto: „per švelni?“

Meras paragino žmones, mačiusius panašią situaciją, kreiptis į policijos pareigūnus. „Policijai gali prireikti liudininkų, tad jei ką matėte - praneškit. Neleisime degradams dirbti savo juodo darbo“, – nelikti abejingais naikinamiems medžiams ragino R. Šimašius.

Vilniečiai netrukus sureagavo į mero žinią. Siūlė peržiūrėti vaizdo kamerų įrašus. Deja, konkrečiai ši vieta nefilmuojama. Bet tikimasi, kad gal kas matysis iš prieigų.

Kita vilnietė piktinosi seniūnijos veiksmais, kai Paribio gatvėje šią savaitę buvo nugenėta liepa: „užvakar prie Paribio gatvės 30A, degradai, tikra to žodžio prasme, apdraskė medžius. Vandališkai nupjovė liepos viršūnę ir spėkite, kas tie degradai. Atspėjote - seniūnija! Užtenka vienos bobos skambučio per pilnatį (mat užstoja saulę) ir savivaldybės darbuotojai puola vykdyti“.

Šiemet Vilniuje planuojama pasodinti per 5 tūkst. naujų medžių, daugiausiai – atnaujinamame Vingio parke. Anot savivaldybės, šį pavasarį mieste sodinama apie 4360 naujų medžių, o rudenį – dar maždaug 650. Vilniaus mieste daugiausiai sodinamos liepos, klevai, šermukšniai ir beržai.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

o senamiestį

Kaip pavadinti tokį mer, kuris niokoja senamiestį?

Algys

Pats zmones samde,kad pribarstytu o dabar tipo pyksta! Begedis esi!

silogalas

kiek reikia tureti naglumo, kad pats yra tiesiog vandalas, iskirto simtus medziu, pasodines tik be jokios sistemos tankiai apie aplinkeli didziuojasi kiek atsodino o dabar grubiai saukia koks jis kovotojas uz medzius. Simaseu, esi vandalas ir tiek
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS