Rasti vietą automobiliui prie Vilniaus oro uosto bus daug lengviau | KaunoDiena.lt

RASTI VIETĄ AUTOMOBILIUI PRIE VILNIAUS ORO UOSTO BUS DAUG LENGVIAU

  • 1

Šalia Vilniaus oro uosto, Rodūnios kelio ir Felikso Vaitkaus gatvių sankryžoje, pradedama statyti moderni daugiafunkcė automobilių stovėjimo aikštelė.

Projektą bendrovė Lietuvos oro uostai įgyvendina atsižvelgdama į augančią automobilių stovėjimo vietų paklausą Vilniaus oro uoste. Keleiviams bus įrengta 999 naujų automobilių stovėjimo vietų, gerės šių paslaugų kokybė.

Sostinės oro vartų keliautojų skaičius didėja kasmet ir sparčiai. Tai lėmė ir per keletą pastarųjų metų stipriai išaugusią automobilių stovėjimo vietų paklausą. Anot Lietuvos oro uostų Komercijos departamento direktoriaus Justino Stepšio, įrengus 4 aukštų ir 32 tūkst. kv. m ploto daugiafunkcę automobilių stovėjimo aikštelę, keliautojams ne tik nebereikės sukti galvos, kur ilgesniam laikui saugiai palikti automobilį, bet ir bus pasiūlyta jį statyti po stogu, tai ypač aktualu žiemos laikotarpiu.

„Sparčiai augantys keleivių  bei skrydžių kiekiai įpareigoja kurti keliautojams ir oro uosto partneriams patogią infrastruktūrą, todėl siekiame įrengti komfortišką aikštelę, kuri leis patenkinti augančius kokybinius poreikius ir beveik padvigubinti oro uosto valdomų stovėjimo vietų skaičių. Naujojoje aikštelėje bus įrengtas pažangių oro uostų pavyzdžius atitinkantis automobilių nuomos centras, kuriame įsikurs skirtingų bendrovių biurai su specialiai šioms paslaugoms pritaikytomis pagalbinėmis patalpomis bei dedikuota parkavimo zona“, – projektą pristato J. Stepšys.

Numatoma ir daugiau naujosios aikštelės, nuo Vilniaus oro uosto keleivių terminalo nutolusios tik 100 metrų, privalumų. Daugiafunkcėje aikštelėje bus įrengtos ypač plačios ir patogios nuovažos į kitus aukštus, įdiegtos eismo valdymo ir palydos sistemos. Pastaroji leis lengviau ir greičiau surasti laisvą vietą. Naudojantis išmania atsiskaitymo už stovėjimą sistema bus galima sumokėti įvairiais būdais 3-ose kasose. Žinoma, bus numatyta galimybė vietą aikštelėje rezervuoti iš anksto internetu. Aikštelėje yra numatytos elektromobilių krovimo stotelės, atsižvelgiant į rinkos poreikius, bus galimybė jų įrengti ženkliai daugiau. Paliktų transporto priemonių saugumą užtikrins didelis kiekis vaizdo stebėjimo kamerų ir į judesius reaguojanti apšvietimo sistema.

„Klientų patogumui taip pat įrengsime keleivinį liftą bei laukimo salę su sanitariniu mazgu (WC), užkandžių ir gėrimų automatus. Esant poreikiui, bus galima naudotis svarstyklėmis ir bagažui skirtais matuokliais. Ateityje esame numatę įrengti automobilių plovyklą ir saulės energijos jėgainę. Taip pat bus atnaujinta šalia esanti sankryža – įrengtas trijų juostų kelias, saugios pėsčiųjų perėjos, pratęstas dviračių takas“, – laukiančius darbus vardija J. Stepšys.

Aikštelės statybų projektą įgyvendinti planuojama per 11 mėnesių. Spalio pradžioje sulaukus statybų darbų patvirtinimo iš Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijos, buvo pasirašyta rangos sutartis su konkursą laimėjusia įmone UAB „Veikmės statyba“.

Šiuo metu Vilniaus oro uostui priklauso 3 trumpalaikio, 3 ilgalaikio stovėjimo aikštelės ir 6 verslo klientams skirtos aikštelės. Iš viso šiose aikštelėse šiuo metu yra 1073 automobilių stovėjimo vietos.

GALERIJA

  • Rasti vietą automobiliui prie Vilniaus oro uosto bus daug lengviau
  • Rasti vietą automobiliui prie Vilniaus oro uosto bus daug lengviau
  • Rasti vietą automobiliui prie Vilniaus oro uosto bus daug lengviau
Oro uosto vizualizacijos
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

xx

Butu gerai jai prie oro uosto butu stovejimo aikstele automobiliui su nemokamu terminu 1 val. Penkiolika minuciu PASITYCIOJIMAS.Nespeji nueiti i tualeta ir 15 min. nera.O jai reik rimciau mokek? Apsurdas.Kelleiviu pasitikt neimanoma. Per 15 min. bagazo neatsiimsi.O ka jau kalbeti apie visa kita.Dabar prie oro uosto mokamos aiksteles pustustes nes mokamos. O masinu pilni visi patvorei ,kiemai ir t.t.visada turetu buti alternatyva.Mokami kelei ir yra taciam jiems yra alternatyva nemokami. O prie oro uostu Grynas pinigu lupikavimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS