Rugsėjo pirmosios rūpestis – vis dar nesuremontuota mokykla | KaunoDiena.lt

RUGSĖJO PIRMOSIOS RŪPESTIS – VIS DAR NESUREMONTUOTA MOKYKLA

Likus mažiau nei trims savaitėms iki mokslo metų pradžios Vilniaus miesto savivaldybės sprendimu Vytės Nemunėlio pradinė mokykla nuo perkeliama į kitas patalpas – neremontuotą buvusią Senamiesčio vidurinę mokyklą Daukšos gatvėje.

Iš Senamiesčio vidurinės mokyklos rusakalbiams išsikrausčius į kitas patalpas, Senamiesčio vidurinės mokyklos patalpos liko tuščios. Ir nors dar birželį savivaldybė nusprendė jas perduoti Vytės Nemunėlio pradinei, remontuoti mokyklos nepradėta, o likus kelioms savaitėms iki rugsėjo pradžios dar negautas ir higienos pasas, patvirtinantis, kad patalpos tinkamos ugdymo veiklai.  Mokyklos pradinukų tėvai piktinasi, kad pastatas nepritaikytas mokytis vaikams, ir jiems patiems siūloma pasirūpinti remontu.

„Mūsų pozicija nėra ta, kad nesikelti į šitas patalpas iš principo, mes norim, kad tos patalpos būtų suremontuotos, tie vaikai galėtų mokytis 100 procentų ir kad jiems būtų saugu, kad nebūtų pelėsio, kad nebūtų laiptai aplūžinėję, kad turėklai neklibėtų, kad klasėse nebūtų skylių“, – teigė mokinio mama Kristina Gricienė.

„Mes kaip savivaldybė nesam labai užsispyrę ar kažkaip įsipareigoję, kad būtent būtinai rugsėjo pirmą pradėtų mokiniai mokintis. Bet iš tikrųjų jūs matot ir labai gražią aktų salę ir šioje mokykloje yra erdvi sporto salė ir tikrai yra nemažai kabinetų, tinkamų ugdymui“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamento direktorius Algimantas Pakalniškis.

Pradinukų tėvai dėl aplinkos tvarkymo darbų ir finansavimo kreipėsi į savivaldybę, Seimo biudžeto ir finansų komitetą bei Visuomenės sveikatos centrą.

„Mokyklos teritorija neaptverta, nesaugi, iš tikrųjų vidiniam kieme miškas auga, benamių pilna, šunys vedžiojami. Aš įsivaizduoju vakarais, ateis ruduo, žiema, pavasaris ir vaikus nesaugu išleisti. Pagal higienos normų reikalavimus bendrojo ugdymo mokykloms, teritorija turėtų būti aptverta ir tvora“, – piktinosi K. Gricienė

Tik sulaukę tėvelių spaudimo valdininkai šiandien, atvykę į susitikimą, pažadėjo remontui skirti pinigų, o juo pasirūpinti esą turės pati mokykla.

„Mokyklai yra skirtos lėšos, 100 tūkstančių eurų, prisitaikyti patalpas ir pasiruošti. Savivaldybė prisiima visą atsakomybę, kad patalpos būtų tinkamos ugdymo proceso organizavimui. Įkėlus į sąmatą galės disponuoti, pirkti prekes ir paslaugas, atlikti darbus“, – aiškino A. Pakalniškis.

Pasipiktinę, kad savivaldybė nesirūpina remontu, tėvai dar balsuos, ar nuo rugsėjo keltis į naujas patalpas. Mokyklos direktorė ragina tėvus burtis ir patiems remontuoti patalpas.

„Vienintelis, kas liūdina, tai, kad iš tiesų per tiek metų patalpos nebuvo remontuotos, tvarkomos, apleistos, tai dėl to suprantu tėvų susijaudinimą, bet mūsų darbuotojai ir mes labai stengiamės daryti, dėti savo jėgas, kad bent kosmetiškai būtų paruošta, o ateičiai planuoti rimtus darbus šioje mokykloje“, – vylėsi Vytės Nemunėlio pradinės mokyklos direktorė Rosita Čiūrienė.

Visuomenės sveikatos centras sako, kad sulaukęs tėvų skundo rytoj pradės tikrinti patalpas ir spręs, ar jos tinkamos mokyti vaikus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS