Ruošiamas Šiaurinės gatvės Vilniuje projektas | KaunoDiena.lt

RUOŠIAMAS ŠIAURINĖS GATVĖS VILNIUJE PROJEKTAS

  • 1

Vilniaus valdžiai ruošiantis tiesti naują – Šiaurinę gatvę, Vilniaus savivaldybės įmonė „Vilniaus planas“ rengia jos pirmojo etapo – nuo vakarinio aplinkkelio iki Fabijoniškių gatvės – jungties projektą. Visuomenei jis bus pristatytas kitų metų sausio 8 dieną, žmonės galės teikti pasiūlymus projektuotojams.

Vilniaus savivaldybės rinkodaros ir komunikacijos specialistė Neringa Kolkaitė BNS teigė, kad galutinis gatvės statybos projektas bus parengtas iki kitų metų rugsėjo. Pasirinkus rangovą, būtų pradėti statybos darbai, o juos baigti numatoma iki 2022 metų.

„Šiaurinės gatvės techninį projektą rengia „Vilniaus planas“. Projektą planuojama parengti iki 2019 metų pabaigos, tais pačiais metais planuojama skelbti ir rangovo konkursą“, – BNS sakė N. Kolkaitė.

Pasak jos, pirmajam etapui tikimasi gauti apie 35 mln. eurų ES, savivaldybės ir valstybės biudžeto lėšų. Bendra viso gatvės projekto vertė – apie 90 mln. eurų.

Pirmoji Šiaurinės gatvės atkarpa bus 2,8 kilometro ilgio, 6 eismo juostų, ji sujungs Justiniškes, Pašilaičius, Šeškinę ir Fabijoniškes. „Vilniaus plano“ atstovas žiniasklaidai Saulius Valeika BNS teigė, kad gatvė turėtų sumažinti eismo spūstis Ateities bei Ozo gatvėse.

Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus teigimu, nutiesus naują gatvę, sumažės transporto srautas į pietinius miesto rajonus per centrą.

„Pirminis Šiaurinės gatvės tikslas yra, kad šiaurinė miesto dalis, kur yra labai didelė eismo koncentracija, turėtų geresnę prieigą prie vakarinio aplinkkelio. Dabar privažiavimas nuo Ukmergės gatvės prie vakarinio aplinkkelio nėra išspręstas. Kitas tikslas yra, kad prie Šiaurinės gatvės, kur dabar yra dykrai, būtų panašiau į miestą, o ne užmiestį su monolitiniais namais. Bandysime, kad perimetras palei gatvę būtų užstatytas, kad dviračių takai būtų išvystyti, kad atsirastų parduotuvės“, – BNS sakė meras.

Šalia būsimos gatvės norima formuoti linijinį miesto centrą, intensyvinant užstatymą, didinant būsto, paslaugų ir darbo vietų skaičių, rašoma projekte. Šalia gatvės drieksis modernūs dviračių takai, projektuojama ir požeminė perėja ties Ukmergės gatve.

Šiaurinės gatvės įrengimo darbai bus vykdomi trimis etapais. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kęstutis

Labai svarbi gatvė sujungs aplinkelį su Turniškėmis. Ponams jos labai reikia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS