Sausra pakenkė ir ūkininkų derliui: mažai uogų, nėra grybų, bet netrūksta daržovių | KaunoDiena.lt

SAUSRA PAKENKĖ IR ŪKININKŲ DERLIUI: MAŽAI UOGŲ, NĖRA GRYBŲ, BET NETRŪKSTA DARŽOVIŲ

  • 0

„Su nostalgija galiu parodyti šį tuščią prekystalį – praėjusiais metais čia buvo parduodami grybai. Deja, bet dabar tuo negalime pasigirti, mūsų turgavietėje grybų nėra. Ir artimiausiu metu jų nebus“, – taip LRT TELEVIZIJOS laidos „Laba diena, Lietuva“ eteryje kalba Halės turgaus vykdomasis direktorius Leonas Jucys.

Jo teigimu, šiais metais dėl sausros sumažėjo ir uogų derlius, ypač žemuogių ir mėlynių, o lietuviškos braškės – labai mažos.

„Mūsų ūkininkai sukasi iš padėties, jie intensyviai laisto daržus. Tad Vilnijos krašte padėtis dar valdoma, tačiau Druskininkuose ir kituose Dzūkijos rajonuose – itin dramatiška. Ypač su uogomis, žemuogės labai mažytės, mėlynės taip pat“, – sako L. Jucys.

Pasak Halės turgaus vykdomojo direktoriaus, nors žemuogių kaina nemaža, tačiau šios uogos vis dar labai paklausios – nuo prekybininkų prekystalių jos dingsta akimirksniu.

„Viena stiklinė žemuogių kainuoja 3 eurus. Pardavinėjamos ir lietuviškos braškės, tačiau ir jos mažos, iki galo nesubrendusios. Skonis geras, tačiau jos negauna pakankamai drėgmės, kiek reikėtų“, – aiškina L. Jucys.

„Praėjusiais metais buvo labai daug supuvusių, o šiais metais – išdžiūvusių braškių, tad ir kainos padidėja. (...)Turėjome ir lietuviškų (braškių – LRT.lt), jos buvo brangios: pirmosios po 10 eurų, vėliau – po 8 eurus už kilogramą“, – jam antrina prekybininkė Aldutė.

Tačiau, kaip teigia L. Lucys, šiais metais pastebimas gausus agurkų ir pomidorų derlius: „Ūkininkai žada, kad bus ir daug obuolių, bet kaip bus – pasižiūrėsime.“

Plačiau – laidos įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS