Savaitgalis ligoninėje: padidintos medikų pajėgos ir šimtai traumuotų pacientų | KaunoDiena.lt

SAVAITGALIS LIGONINĖJE: PADIDINTOS MEDIKŲ PAJĖGOS IR ŠIMTAI TRAUMUOTŲ PACIENTŲ

Savaitgalį smarkiai pablogėjus oro sąlygoms, susiformavus plikledžiui, vien į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę (RVUL) dėl įvairių traumų kreipėsi 380 pacientų, teigiama ligoninės atsiųstame pranešime.

Pasak ligoninės vadovo Algimanto Pamernecko, dėl smarkiai išaugusio pacientų skaičiaus buvo padidintos medicinos darbuotojų pajėgos.

„Įprastai per parą Skubios pagalbos skyriuje pagalbą suteikiame 70–80 traumuotų pacientų. Šį savaitgalį jos prireikė daugiau nei dvigubai didesniam skaičiui pacientų, palyginti su įprastiniu srautu – 170 pacientų šeštadienį ir 130 pacientų sekmadienį“, – teigė Lazdynų ligoninės vadovas.

Pasak A. Pamernecko, skubiai teko didinti gydytojų ortopedų traumatologų, taip pat slaugytojų skaičių, todėl kai kuriems medikams teko keisti savaitgalio planus ir prisistatyti į darbą.


Ligoninės atsiųstame pranešime teigiama, kad iš viso per praėjusį savaitgalį šioje gydymo įstaigoje skubi pagalba suteikta beveik 800 pacientų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Didy

Na mane ėmė juokas, kad pvz mūsų namo pirmininkui labiau rūpėjo susirinkti iš gyventojų euriukus už laiptinių balkonų tvarkymą, nei pvz smėlio arba druskos pabarstyti bent jau namo aikštelėje esančioje šalia laiptinės ir ant jos pakilti esantiems laiptams. Tai jau ką kalbėti apie tai, kad gatvėse kelias slidus kaip stiklas buvo. Tai vadinasi, kaip sakoma jei mes nesaugosim savęs, neapsaugos mūsų niekas. Tai ką žmonėms daryti, kurie turi tokiu atveju keliauti į darbus? Nešiotis su savimi smėlio arba druskos, kad saugiau koją pastatyti galėtų ir liktų nesusižeidę?

?

praktiskai visu miestu komunalininkus,eilini karta uzklupo netiketai

Rapolas

Uz tokias traumas ir suzalojimus, turetu atsakyti ne tik tarnybos, bet ir tiesiogiai vietoves meras.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS