Savivaldybė bendradarbiaus su privačiais darželiais | KaunoDiena.lt

SAVIVALDYBĖ BENDRADARBIAUS SU PRIVAČIAIS DARŽELIAIS

  • 0

Vilniaus meras Remigijus Šimašius su nevalstybinių darželių atstovais šiandien pasirašė memorandumą, kuriuo siekiama bendro tikslo – sukurti daugiau vietų sostinės privačiuose darželiuose bei stiprinti abipusį pasitikėjimą ir bendradarbiavimą.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius su nevalstybinių darželių atstovais šiandien pasirašė memorandumą, kuriuo siekiama bendro tikslo – sukurti daugiau vietų sostinės privačiuose darželiuose bei stiprinti abipusį pasitikėjimą ir bendradarbiavimą.

„Džiugu, kad su didžiąja dalimi sostinės privačių darželių šiandien pasirašėme susitarimą, kuriuo įstaigos įsipareigojo plėstis ir nekelti kainų. Tačiau tai tik vienas iš žingsnių. Įgyvendinę „4 žingsnių" programą, skirtą spręsti darželių stygiaus problemą sostinėje, iki kitų metų rudens planuojame sukurti iki 3,5 tūkstančio vietų darželinukams“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Paneigdamos kalbas, kad privatūs darželiai nuo rudens didins mokesčius šimtu eurų, memorandumą pasirašę keturios dešimtys įstaigų įsipareigojo nustatyti pastovų mokestį ir jo nekeisti. Susitarta, kad esant galimybei, vietų darželiuose skaičių įstaigos padidins ir skirs atstovą, kuris nuolat palaikys ryšius su savivaldybe.

„Esame pasiruošę pasiūlyti mažesnę kainą ir kokybę, nes jei mes to dabar nepadarysime, į sostinę ateis tarptautinis darželių tinklas, kuris rinkai pasiūlys tokią konkurencingą kainą, kuri nedaug skirsis nuo valstybinių įstaigų paslaugų kainos“, – sakė memorandumą pasirašęs „Mini darželio“ akcininkas Vygantas Šepetis.

Susitikime meras pristatė „4 žingsnių" programą – visą kompleksą priemonių ir sprendimų, kurių ėmėsi Savivaldybė, kad per artimiausius 2 metus darželių Vilniuje užtektų ir jie atitiktų vaikų poreikius:

•    renovavus „Ąžuolo“ ir „Gluosnio“ darželių patalpas bei atidarius „Kodėlčiuko“ skyrių, 2015 žiemą  savivaldybė įkurs 560 naujų vietų;
•    Tarybai patvirtinus 100 eurų kompensacijos tvarką, privatūs darželiai sostinėje galės plėstis ir įsteigs nuo 900 iki 1300 naujų vietų jau nuo šių metų rugsėjo;
•    sklypai Bajoruose ir Santariškėse bus skirti moduliniams darželiams statyti, kuriuose atsirastų iki 300 naujų vietų. Valstybinę žemę darželiams perėmus dar 8 sklypuose, būtų sukurta apie 1000-1500 naujų vietų darželinukams 2016 m. rudenį;
•    Savivaldybė siūlo  keletą turimų patalpų išnuomoti darželių veiklai. Tai pigiau, nei statyti naujus darželius, ir keli šimtai naujų vietų darželinukams bus įkurta operatyviau – jau 2015 žiemą. Pritaikius kitas turimas patalpas darželiams, iki 700 naujų vietų atsiras 2016 m. pavasarį.

Savivaldybės vadovai susitikimuose su investuotojais, tarptautinių paslaugų centrų vadovais, kaskart aptaria ir galimybes steigti privačius darželius įmonėse, kuriose dirba keli tūkstančiai darbuotojų, paslaugų centrų patalpose ar netoli jų. Savivaldybė siūlo visokeriopą paramą, rūpinantis reikalingais dokumentais, leidimais steigiant privačius darželius ir tarpininkavimą susirandant plėstis norinčius privačius darželius.

Nuo privačių darželių paslaugų brangimo gelbės ne vien memorandumas, bet ir trišalė sutartis, kuri bus pasirašoma tarp vaiko tėvų, savivaldybės ir privataus darželio atstovų, o kompensaciją skiriama tik tuo atveju, jeigu ta pačia šimto eurų suma sumažės privataus darželio mokestis tėvams.

Sostinės Taryba rytojaus posėdyje spręs, ar patvirtinti  naują tvarką dėl 100 eurų kompensacijos vilniečiams tėvams, kurių vaikai lanko privačius darželius sostinėje. Siekiama, kad tvarka įsigaliotų jau nuo šių metų rugsėjo 1 dienos. Vilniuje veikia apie 80 privačių ugdymo įstaigų. 56 privatūs darželiai dalyvavo savivaldybės apklausoje, kurioje absoliuti dauguma pritarė siūlomai naujai tvarkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS