Sergančiam vaikui donoro širdį atskraidino iš Latvijos | KaunoDiena.lt

SERGANČIAM VAIKUI DONORO ŠIRDĮ ATSKRAIDINO IŠ LATVIJOS

  • 1

Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų medikai sekmadienio naktį atliko širdies persodinimo operaciją vaikui.

Nacionalinės transplantacijos biuras informavo, jog donoro širdis į Vilnių buvo atgabenta iš Rygoje esančios klinikos šeštadienio vakarą, likus 20-čiai minučių iki vidurnakčio - persodinimas atliktas sekmadienio naktį.

„Pati operacija, kiek gavome informacijos, sėkminga, širdelė plaka“, - BNS sakė Santariškių klinikų vyriausioji specialistė ryšiams su visuomene Gitana Letukienė.

Dėl donorinės širdies vaikui, kuriam buvo būtina transplantacija, kreiptasi į kaimynines šalis - Latviją, Estiją, Lenkiją, paieška buvo paskelbta ir tarptautinėje FOEDUS informacinėje sistemoje, kuriai priklauso 26 Europos Sąjungos šalys.

Pranešimo apie donorą Nacionalinės transplantacijos biuro koordinatorius sulaukė šeštadienio rytą - susisiekus su gydytojais, išsiaiškinta, jog širdis tinka recipientui, žuvusio vaiko artimieji Latvijoje sutiko dovanoti organą transplantacijai.

Transplantologų komanda į Rygą išskrido Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparniu apie 18 val., į Vilnių, paėmę donoro širdį, medikai grįžo 23 val. 40 minučių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Audinga

Savo akimis mačiau, kaip į sraigtasparnį sulipo gydytojų komanda ir kaip vidury nakties parskraidinta širdelė buvo nugabenta į ligoninę. Mes buvom tik žiopliai, kurie smailinom, kad bus išgelbėta kūdikio gyvybė, o tie žmonės, kurie nusileido iš dangaus, tai patys tikriausi ANGELAI, kurie gelbėja gyvybes. Ir man juokingai graudu, kai varoma ant kitataučių. Bet prieš kalbėdamas pagalvok... tu juk nežinai, gal tau kada nors išgelbės gyvybę lenko, ruso ar nesvarbu kokios tautybės žmogaus inkstas, širdis ar kepenys....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS