Šimto eurų pensija netrukdo rūpintis 40 benamių kačių | KaunoDiena.lt

ŠIMTO EURŲ PENSIJA NETRUKDO RŪPINTIS 40 BENAMIŲ KAČIŲ

  • 0

Vilniuje jau seniai vykdoma benamių kačių sterilizacijos programa, kurioje aktyviai dalyvauja ne tik Vilniaus miesto savivaldybė, nevyriausybinės gyvūnų gerovės organizacijos, bet ir atsakingos verslo įmonės bei gyventojai.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ pasidomėjo, kas yra tie vilniečiai, kurie padeda benamiams gyvūnams.

Ne tik maitina, bet ir sterilizuoja

Vilnietė Birutė iš Žirmūnų sako, kad kartu su kaimynais stengiasi pasirūpinti visomis kiemo katėmis. Deja, yra ir tokių kaimynų, kurie savo nesterilizuotus augintinius paleidžia, o atsivestus jauniklius išmeta į kiemą. Įtikinti žmones, kad jie patys yra atsakingi už kačių prieauglį, yra sunku. Toks neatsakingas gyventojų požiūris tampa visos kaimynystės problema.

Stanislavas – vienas žymiausių Vilniaus miesto kačių globėjų, gyvenantis Viršuliškėse. Jis ne tik nuolat prižiūri penkiolika itin draugiškų blizgančio kailio kačių, bet ir buria aplink save atsakingų žmonių bendruomenę. Vyras žino, kas, kuriame kieme atsakingas už kačių maitinimą, kur yra nesterilizuotų kačių, kokia katė yra naujai atklydusi. Stanislavas savo pastangomis ir lėšomis yra sterilizavęs jau daugiau nei 70 kačių. Aplink Stanislavo namus ne tik katėmis pasirūpinta – kaimynai džiaugiasi ir dideliais prižiūrėtais gėlynais.

Liudmila gauna 100 eurų pensiją, o prižiūri per 40 kačių keliuose Pašilaičių kiemuose. Jai padeda su katėmis itin susidraugavusi šunytė Džesė, kurią dar visai mažytę žiemos metu stotelėje išmetė  žmonės.

Larisa Justiniškėse prižiūri apie 20 kačių, kurioms verda košę ir sumaišo su konservais, kai randa jų parduotuvėje su akcija. Larisos tolima kaimynė ir draugė Meilė turi negalią, todėl sunkiai juda, tačiau tai jai netrukdo pasirūpinti daugiau nei 20 kačių. Sunkiau yra tai, kad pinigų neužtenka ir vaistams, ir kačių maistui.

Jauna moteris Vesta juokiasi, kad gyvūnai žino, pas ką eiti: tik padeda maistelio vienam, atsiranda dar keli. Tad moteris ne tik važinėja maitinti kelių kiemų kačių, bet ir gydo, sterilizuoja, ženklina, suranda joms naujus namus. Kartais tenka gelbėti gyvūnus iš ekstra situacijų gaisrininkų pagalba.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS