Siūlo tvirtinti konteinerių įrengimo vietas tik suderinus su gyventojais | KaunoDiena.lt

SIŪLO TVIRTINTI KONTEINERIŲ ĮRENGIMO VIETAS TIK SUDERINUS SU GYVENTOJAIS

  • 0

Sulaukiant vis daugiau skundų iš gyventojų, kai atliekų konteinerių vietos Vilniuje įrengiamos be gyventojų pritarimo ir dažnai chaotiškai, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) teikia Vilniaus miesto savivaldybės tarybai sprendimo projektą, kad parenkamos vietos atliekų konteineriams prieš tai turi būti suderintos su gyventojais ar jų atstovais, rašoma partijos išplatintame pranešime.

„Vilniečių nuomonė Vilniaus miesto savivaldybei neįdomi – konteineriai įkasami po gyventojų langais, balkonais, išrausiant jų sutvarkytą aplinką ir su gyventojais jų vietų nederinant, nors patys gyventojai savo iniciatyva siūlo, jų manymu, tinkamesnes vietas. Tačiau į gyventojų laiškus nereaguojama, o merui klausimo užduoti apskritai nepavyksta – ir tokių gyventojų prašymų padėti rasti dialogą tarp miesto valdžios ir gyventojų ar bendrijų esame gavę jau ne vieną. Dabar viskas daroma buldozerio principu – tiesiogine ir perkeltine šio žodžio prasme – darbininkai tiesiog atvažiuoja ir be derinimo su gyventojais įkasa konteinerius”, - sakė opozicinės Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) frakcijos Vilniaus miesto savivaldybės taryboje seniūnas Žilvinas Šilgalis.

Į gyventojų laiškus nereaguojama, o merui klausimo užduoti apskritai nepavyksta.

Reaguodami į netvarką LLS dar prieš porą mėnesių registravo rezoliuciją dėl to, jog atliekų konteinerių vietos būtų pažymėtos iki lapkričio 1 d. suderinant jas su gyventojais ir šiai rezoliucijai Taryba buvo pritarusi, tačiau už tai atsakinga savivaldybės įmonė "VASA" į rezoliuciją nereagavo.  Todėl teikiamas tai atlikti įpareigojantis sprendimo projektas.

Šiuo metu galioja Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2016 m. gegužės 11 dienos sprendimu patvirtintos Vilniaus miesto savivaldybės atliekų tvarkymo taisyklės. Tarybos sprendimu siūloma papildyti taisyklių 30 punktą nustatant, kad Vilniaus miesto mišrių komunalinių atliekų, pakuočių atliekų ir antrinių žaliavų surinkimo konteinerių išdėstymo schemos prieš jų tvirtinimą turi būti suderintos su atliekų turėtojais.

“Be to, Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė naujo atliekų vežėjo konkursą, todėl vietos, iš kurių vežėjai veš atliekas jau turėjo būti su gyventojais suderintos ir patvirtintos – tokia schema būtina skelbiant konkursą –vežėjai turi įsivertinti ir paskaičiuoti kainas pagal tai. Todėl toks sprendimų eiliškumas ir gyventojų interesų ignoravimas kelia daug klausimų”, - sakė Ž. Šilgalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS