Sostinėje pradėti Žaliojo tilto atnaujinimo darbai, nukelta meninė instaliacija | KaunoDiena.lt

SOSTINĖJE PRADĖTI ŽALIOJO TILTO ATNAUJINIMO DARBAI, NUKELTA MENINĖ INSTALIACIJA

  • 5

Šią savaitę prasidėjo Vilniuje esančio Žaliojo tilto atnaujinimo darbai, juos vykdant nukelta architekto Andriaus Ambraso meninė instaliacija „Žaliojo tilto ženklai“, penktadienį pranešė sostinės savivaldybė.

Anot pranešimo, iki vasaros pabaigos vyksiančių darbų metu planuojama nuo konstrukcijų nuplauti grafičius ir rūdis, sutvarkyti ir perdažyti turėklus, šonines sijas, atitvarus ir apšvietimo atramas.

Taip pat bus remontuojami po tiltu vedantys laiptai, pėsčiųjų takai.

Tvarkant tiltą, nukelta ir ant jo nuo 2021-ųjų rugpjūčio buvusi meninė instaliacija „Žaliojo tilto ženklai“.

Anot savivaldybės, kiauros, narvus primenančios metalinės konstrukcijos, žyminčios 2015-aisiais nukeltas sovietines skulptūras, nuimtos naktį, siekiant kuo mažiau trikdyti transporto priemonių eismą.

Instaliacija nukelta sutikus kūrinio autoriui A. Ambrasui. Ji bus laikoma miestui priklausančiose saugojimo vietose iki kol bus rasta kita eksponavimo vieta.

GALERIJA

  • Sostinėje pradėti Žaliojo tilto atnaujinimo darbai, nukelta meninė instaliacija
  • Sostinėje pradėti Žaliojo tilto atnaujinimo darbai, nukelta meninė instaliacija
S. Žiūros / Vilniaus m. savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

A.Ambrasas

"Menas priklauso liaudžiai,tu jam taip pat priklausai"

O vargeli...

Ko jau ko, bet nesitikėjau, kad šio surūdijusio meno autorius - tikrų tikriausias vilnietis Audrius Ambrasas. Taip papuošė gimtąjį miestą, kad kaskart praeinant pro Žaliąjį tiltą tekdavo nusisukti arba užsimerkti, kad, neduokdie, nepatektų į regos lauką. Turbūt reikėtų jam padėkoti visų vilniečių vardu. Juk galėjo ir nesutikti nukelti šią unikalią rūdžių sugraužtą instaliaciją. Būtų dar nežinia kiek ėdusi mums akis savo grožiu... Kažin kada tokį sutikimą duos brolis dvynys Urbonavičius? Ant jo "Arkos" jau kadai iš tolo šviečia užrašas WC...

Vilnietė

Pagarba naujam merui! Gražu žiūrėti ir matyti realius teigiamus pokyčius Vilniuje :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS