Sostinės savivaldybės valdininkas atsidūrė teisme dėl rusų niekinimo | KaunoDiena.lt

SOSTINĖS SAVIVALDYBĖS VALDININKAS ATSIDŪRĖ TEISME DĖL RUSŲ NIEKINIMO

  • 9

Prokurorai kaltina Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiąjį specialistą Darių Kielą internete kursčius žmones prieš rusų tautą, šeštadienį paskelbė naujienų portalas delfi.lt.

Tarnautojui pateikti kaltinimai yra susiję su trimis jo parašytais komentarais. Pavyzdžiui, vieną komentarą D. Kiela parašė prie pernai vasarį paskelbto straipsnio apie Karaliaučiaus srityje planuojamas Rusijos karines pratybas. Komentare jis rašė, kad Rusija yra Lietuvos ir viso pasaulio priešas, skurdo, bado ir nevykėlių šalis, kuri bus sunaikinta.

Kitame komentare apie Rytų Ukrainoje kovojančius Rusijos remiamus separatistus D. Kiela džiaugėsi, kad buvo nužudyti „kacapai“, nes jie patys nužudė tūkstančius žmonių, todėl dabar „kacapų kūnais nukloti Ukrainos laukai, kacapų kūnai nesurenkami ir pūna mūšių laukuose, bet vienas privalumas iš kacapų, kad išsigimusios Rusijos kareivių lavonai tręšia Ukrainos žemę.“

Bylą nagrinėja Vilniaus miesto apylinkės teismas. D. Kiela pripažįsta rašęs minėtus komentarus, tačiau sako, kad jais nesityčiojo iš rusų ir šios tautybės neniekino.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nekeikūnas

Kaip lėtuvis taip neišpruses degeneratas!

Rima

„Lietuviui". Koks tu lietuvis, jei taip keikiesi? Tu keikūnas, šiukšlė

Vasilis

Kremliaus politika yra autokratinė. Beveik nebeliko demokratijos. Draudžiami streikai, demonstracijos. Demonstrantai suiminėjami „teisiami". Teismai yra priklausomi nuo valdžios. Todėl ją kritikuoti reikia. Būtina kovoti prieš blogį. Žinoma, pono komentarai yra aštroki. Teisėtvarka sureagavo. Be to Aukštaitijoje „kacapas" reiškia blogą žmogų. Todėl jei komentarų autorių nuteistų, reikštų, kad ginama kriminalinė valdžia, kad ginamas autokratas, pripažįstama svetimų teritorijų aneksija ir kitos blogybės. Tokia mano nuomonė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS