STT atsisakė pradėti tyrimą dėl R. Šimašiaus vaizdo ataskaitų feisbuke | KaunoDiena.lt

STT ATSISAKĖ PRADĖTI TYRIMĄ DĖL R. ŠIMAŠIAUS VAIZDO ATASKAITŲ FEISBUKE

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atsisakė pradėti tyrimą dėl mero Remigijaus Šimašiaus vaizdo ataskaitų, tačiau atkreipė dėmesį, kad galimas interesų painiojimas įrašuose neatitinka skaidrumo principų.

STT atstovė spaudai Renata Endružytė BNS patvirtino, kad tokį sprendimą tarnyba priėmė šį pirmadienį.

„Tačiau pažymėtina, kad politikų ir valstybės tarnautojų elgesys, kurio metu galimai nesilaikoma viešųjų ir privačiųjų interesų reikalavimų, laikytinas neatitinkančiu korupcijai atsparios aplinkos kūrimo principų“, – sakė ji.

Į teisėsaugą dėl mero ataskaitų beveik prieš mėnesį kreipėsi Vyriausioji rinkimų komisija (VRK). Ji prašė įvertinti, ar sostinės meras nepiktnaudžiavo tarnybine padėtimi savo „Facebook“ paskyroje skelbdamas už savivaldybės lėšas parengtas vaizdo ataskaitas.

VRK išvadoje teigiama, kad pernai balandžio – spalio mėnesiais R. Šimašiaus asmeninėje „Facebook“ paskyroje skelbtos vaizdo ataskaitos buvo sukurtos už Vilniaus miesto savivaldybės lėšas ir skirtos jam, kaip asmeniui bei politikui, propaguoti. Dėl to Rinkimų komisijos nariai prašė prokurorų įvertinti, ar R. Šimašius nepiktnaudžiavo tarnybine padėtimi asmeninei naudai gauti.

VRK duomenimis, už aštuonias ataskaitas sumokėta 9,5 tūkst. eurų.

Tyrimą atlikusi VRK darbo grupė atkreipė dėmesį, kad už savivaldybės lėšas sukurtos ataskaitos skelbtos ne savivaldybės, o R. Šimašiaus asmeninės socialinio tinklo paskyroje. VRK visų ataskaitų nepripažino ataskaitų politine reklama, ja pripažintas vienas mero skelbtas vaizdo įrašas.

VRK sprendimus R. Šimašius vertino kaip norą „uždrausti politikams bendrauti su rinkėjais“ ir tikino, kad šalies įstatymai jį įpareigoja atsiskaityti už darbus.

Savo ruožtu Vilniaus opozicija prieš savaitę paprašė VRK įvertinti ir R. Šimašiaus planus 200 tūkst. egzempliorių tiražu viešinti veiklos ataskaitą likus mažiau nei mėnesiui iki savivaldos rinkimų. Opozicija kaltina R. Šimašių naudojant savivaldybės resursus proteguojant savo rinkimų komitetą „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės“.

Savivaldybių tarybų ir tiesioginiai mero rinkimai vyks kovo 3 dieną. R. Šimašius siekia antros kadencijos Vilniaus miesto mero pareigose.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

cha

juk jis Fainas meras! simtus kartu geresnis uz buvusiuosius! stai paupi sutvarke,dviraciu taku pritiese,zveryne paupi pilieciams atidave viesam naudojimui,antakalnio gatves kele atnaujino,jis istisai naujino sostines saligatvius,stengesi del miestelenu geroves! o buvusieji tik savo naudos teziurejo!

geda

masiulis steponavicius gentvilas nekalti ka sitas issisiepes kitoks jis ir tyras kaip krikstolas

Panašu, kad

Grybauskaitė pasirūpino savo globotiniu. Juk "sistema" globoja savus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS