Suskaičiavo, kiek kainuos skulptūros J. Basanavičiui statyba | KaunoDiena.lt

SUSKAIČIAVO, KIEK KAINUOS SKULPTŪROS J. BASANAVIČIUI STATYBA

  • 0

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius trečiadienį susitiko su konkurso paminklui tautos patriarchui, daktarui Jonui Basanavičiui vienu iš pirmos vietos laimėtojų, skulptoriumi Gediminu Piekuru.

Susitikimo metu aptartos paminklo realizavimo idėjos. Skulptorius G. Piekuras mielai sutiko Vilniaus miesto savivaldybei ir visiems vilniečiams padovanoti skulptūros projektą, pagal kurį savivaldybė nupirks paminklo liejimo darbus. Tad pats projektas mokesčių mokėtojams nekainuos, tik jo įgyvendinimas.

Skaičiuojama, kad paminklo nuliejimas kainuos apie 100 tūkstančių eurų, o kartu su aikštės sutvarkymu viso projekto sąmata sieks apie 300 tūkstančių eurų.

Konkursą laimėjusios paminklo idėjos autoriai  – Gediminas Antanas Sakalis, Gediminas Piekuras ir Algirdas Rasimavičius  siekė išraiškingai įprasminti dr. Jono Basanavičiaus asmenybę, charakterį,  jo ryžtą, valią ir dvasingumą, anuometines politines peripetijas, todėl pasirinko klasikinį portretinį figūrinį sprendimą su stipriu vidiniu judesiu.

Savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto komitete planuojama aptarti paminklo projektus bei skirti piniginius prizus konkurso laimėtojams.

Praėjusį mėnesį įvykusio projekto penkiems konkurso prizininkams bus skirtos piniginės premijos: pirmosios vietos laimėtojui – 5 tūkst. eurų, antrosios – 4 tūkst. eurų; trečiosios – 3 tūkst. eurų, dvi paskatinamosios premijos po 2 500 eurų –  ketvirtos ir penktos vietų laimėtojams.

Planuojama, kad paminklas dr. J. Basanavičiui ir jo vardo aikštė priešais Nacionalinę filharmoniją bus pastatyti 2018-aisiais, Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metais, iki tautos patriarcho gimtadienio, kuris švenčiamas lapkričio 23 dieną.

GALERIJA

  • Suskaičiavo, kiek kainuos skulptūros J. Basanavičiui statyba
  • Suskaičiavo, kiek kainuos skulptūros J. Basanavičiui statyba
S. Žiūros / Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS