Teisėjų taryba pritarė, kad Vilniaus apygardos teismui vadovautų L. Braždienė | KaunoDiena.lt

TEISĖJŲ TARYBA PRITARĖ, KAD VILNIAUS APYGARDOS TEISMUI VADOVAUTŲ L. BRAŽDIENĖ

Teisėjų taryba penktadienį nusprendė patarti prezidentei skirti Vilniaus apygardos teismo pirmininke dabar Vilniaus apylinkės teismui vadovaujančią teisėją Loretą Braždienę.

Už jos kandidatūrą balsavo 20 tarybos narių iš 21 posėdyje dalyvaujančių.

54 metų L. Braždienė pati yra Teisėjų tarybos narė, ji nuo balsavimo susilaikė, kai buvo sprendžiamas jos karjeros klausimas.

Dėl Vilniaus apygardos teismo vadovo buvo skelbiami du konkursai. Viename konkurse dalyvavo tik viena L. Braždienė. Esant tokiai situacijai, prezidentė iš vieno kandidato vadovo nesirinko, buvo paskelbtas dar vienas konkursas. Jame jau dalyvavo du kandidatai į Vilniaus apygardos teismo pirmininkus.

„Vilniaus apygardos teismas yra vienas didžiausių apskritai ir didžiausias apygardos teismas Lietuvoje. Dirba skyrių pirmininkai, bet situacija nėra visiškai gera, tokiam teismui nuolatinis vadovas reikalingas. Jo nėra nuo rugpjūčio mėnesio. Vienbalsiai Atrankos komisija išskyrė L. Braždienę – ji penkerius metus sėkmingai vadovauja Vilniaus miesto apylinkės teismui, ji suvaldė situaciją po teismų reformos. Teisėjų atrankos komisija ir prezidentė mano, kad pagal drąsą, kompetenciją, užsispyrimą ir ryžtą ji tinkama vadovauti Vilniaus apygardos teismui“, – posėdyje sakė prezidentės patarėja teisės klausimais Rasa Svetikaitė.

L. Braždienė sako, kad jai bus naudinga įgyta praktika Vilniaus miesto apylinkės teisme.

Vilniaus apygardos teismas yra vienas iš penkių Lietuvoje veikiančių apygardos teismų. Šiame teisme nagrinėjamos pirmosios instancijos baudžiamosios ir civilinės bylos bei peržiūrimos apeliacine tvarka apylinkių teismuose išnagrinėtos bylos.

Vilniaus apygardos teisme nagrinėjamos bylos, kuriose asmenys kaltinami padarę sunkius ir labai sunkius nusikaltimus, taip pat bylos, kuriose kaltinamieji nusikalstamos veikos padarymo metu buvo prezidentu, Seimo ar Vyriausybės nariais, Konstitucinio teismo teisėjais, teisėjais ar prokurorais.

L. Braždienė teismų sistemoje dirba nuo 2001-ųjų, visus 16 metų ji dirbo Vilniaus miesto apylinkės teisme (iki reorganizacijos – 1-ajame apylinkės teisme), teismui vadovavo nuo 2013-ųjų pradžios.

Taip pat naujais Vilniaus apygardos teismo teisėjais pasiūlyti dar trys L. Braždienės kolegos iš Vilniaus apylinkės teismo: Arūnas Budrys, Laima Ribokaitė bei Nijolė Žimkienė. Jų skyrimui taip pat pritarta. Visus pretendentus Teisėjų tarybos nariai įvertino kaip itin profesionalius teisėjus ir pritarė jų skyrimui į aukštesnes pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS