Teismas atmetė kontrolierės skundą dėl M. Mažvydo bibliotekos | KaunoDiena.lt

TEISMAS ATMETĖ KONTROLIERĖS SKUNDĄ DĖL M. MAŽVYDO BIBLIOTEKOS

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba (LGKT), turėjusi įvertinti konkretų studentės skundą dėl neišduotos knygos Martyno Mažvydo bibliotekoje, nepagrįstai vertino pačias taisykles, konstatavo teismas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas šią savaitę atmetė Lygių galimybių kontrolieriaus prašymą dėl Administracinių ginčų komisijos sprendimo – juo LGKT buvo įpareigota atlikti tyrimą iš naujo, nes jis nebuvo atliktas išsamiai.

Teismas atkreipė dėmesį, kad studentė į LGKT kreipėsi dėl konkretaus atvejo ir, teismo nuomone, būtent šį atvejį ir turėjo ištirti, tačiau tarnyba ėmėsi vertinti bibliotekos taisyklių teisėtumą.

„Kitaip tariant, teismas padarė išvadą, kad kontrolierius individualaus tyrimo neatliko, nes gavęs skundą ėmėsi taisyklių tyrimo“, – BNS sakė teismo pirmininko patarėja Kristina Andrejeva.

Sprendimas reiškia, kad lygių galimybių kontrolierė Agneta Skardžiuvienė turės tyrimą atlikti iš naujo. Tarnyba dar turi galimybę sprendimą skųsti.

„Yra gautas teismo sprendimas, šiuo metu su juo susipažįstame, svarstysime tolimesnius veiksmus“, – BNS sakė A. Skardžiuvienė.

Į Administracinių ginčų komisiją kreipėsi pati biblioteka, nesutikusi su vasarį priimtomis A. Skardžiuvienės nepalankiomis išvadomis, kad studentei į namus knygos neišdavusi įstaiga ją diskriminavo. Lygių galimybių kontrolierė savo ruožtu kritikavo tvarką, kad biblioteka neišduoda dalies knygų suaugusiems asmenims.

Skundą kontrolierei pateikusi studentė teigė, jog jai į namus neleista pasiimti Oskaro Wilde'o (Oskaro Vaildo) knygos, o bibliotekos darbuotojos paaiškino, kad ši knyga priklauso Vaikų ir jaunimo literatūros departamentui ir išduodama tik vaikams ir moksleiviams. Studentei buvo pasiūlyta knygą skaityti pačioje bibliotekoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

SUPER-studentei viskas nepatinka?..

kaunietė

Nuo kada Oskaras Wilde - tik vaikų ir jaunimo autorius? Na, gal "Dorijano Grėjaus portretas" - ir jaunimui, bet dauguma kūrybos - tikrai ne. Vaikams ir paaugliams tikrai per daug filosofiška ir sunki/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS