Teismas nagrinėja M. Mažvydo bibliotekos vadovu neperrinkto R. Gudausko ieškinį | KaunoDiena.lt

TEISMAS NAGRINĖJA M. MAŽVYDO BIBLIOTEKOS VADOVU NEPERRINKTO R. GUDAUSKO IEŠKINĮ

Dėl nacionalinės Martyno Mažvydo, didžiausios šalies bibliotekos, vadovo posto ginčai persikėlė į teismą – ilgametis šios bibliotekos direktorius Renaldas Gudauskas teisme ginčija naujojo vadovo konkurso rezultatus.

Kaip atsakovas šioje civilinėje byloje yra Kultūros ministerija, tretieji suinteresuotieji asmenys – Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir per ginčijamą konkursą išrinkta naujoji jos vadovė, buvusi Lietuvos kultūros instituto direktorė Aistė Žilinskienė. Tretiesiems asmenims šaukimai tinkamai buvo įteikti, tačiau ketvirtadienį vykusiame teismo posėdyje jie nedalyvavo.

Bylą nagrinėjantis Vilniaus miesto apylinkės teismas per posėdžius balandį numato apklausti aštuonis liudytojus, tarp jų – komisijos pirmininką Rimantą Mikaitį, taip pat jos narius. Teismas liudytojus numato apklausti balandžio 16 dienos posėdyje.

Šiuo metu bibliotekai vadovauja generalinio direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai, laikinai einantis generalinio direktoriaus pareigas Aidas Sinkevičius. Balandžio 15 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinio direktoriaus pareigas pradės eiti konkursą laimėjusi A. Žilinskienė.

R. Gudauskas Eltai sakė, jog teismui tenkinus jo ieškinį ir panaikinus rezultatus, ministerija turėtų organizuoti naują konkursą.

„Norime tiesos“, – sakė jis.

R. Gudauskas teismui skundžiasi dėl konkurso organizavimo ir vykdymo galimų tvarkos pažeidimų, jis sako, kad konkursas pasižymėjo neapibrėžtumu.

Kultūros ministerija su ieškiniu nesutinka.

Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka yra didžiausia šalies mokslinė ir parlamento biblioteka, joje veikia valstybinė universali lietuviškų, lituanistinių ir užsienio leidinių saugykla, nacionalinis spaudos archyvas. 

2022 m. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka turėjo 16 312 registruotus vartotojus, išdavė 558 526 dokumentus, bibliotekoje apsilankė 3 403 376 lankytojų. Bibliotekoje dirba daugiau nei 500 darbuotojų.

66 metų R. Gudauskas M. Mažvydo bibliotekai vadovavo nuo 2010 metų.

1998–2000 m. jis buvo Valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministerijos viceministru informacijai ir informatikai, 1996–1998 m. R. Gudauskas buvo tuometinio prezidento Algirdo Brazausko patarėjas informacijai ir komunikacijai, 1991–2002 m. R. Gudauskas ėjo Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto dekano pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tokių talentingų vadovų yra vos keli

Ne kiekvienam duota būti geru vadovu. Vadybos neįmanoma išmokti jokiose studijose. Jei Gudauskas jaučiasi galintis toliau eiti oareigas ir po tokios daugybės metų, atiduotų bibliotekai, kuri buvo praskiolinta, beviltiška iki jo atėjimo vadovauti, daugiau nei kiauliena į atkurtą ir stiprią biblioteką, naujai suremontuotą įkišti reikiamą moteriškutę. Neabejoju, kad ko kursas buvo neskaidrus. Tiesiog valdžia krikdemų ir konservatorių nebebus perrinktas, visais būdais saviems žmonėms šiltas vietas išrūpina. O šitos bibliotekos vadovo vieta yra reikšminga strategiškai. Tai tokio pat svarbumo postas kaip ir ministro bet kurioj ministerijoje. Tikėtina, jei Gudauskas laimės laiko, atėjus naujai valdžiai, jokių bėdų nebus ir jis toliau vadovaus.

Anonimas

GAIDYS NEPASIDALINA VIŠTYNU......SU GALIMAI LESBIJIETE VIŠTA....

nori

amzinai sedeti siltoje kedeje

SUSIJUSIOS NAUJIENOS