Teismas pripažino D. Udrio atleidimą iš „Go Vilnius“ neteisėtu, priteisė kompensaciją | KaunoDiena.lt

TEISMAS PRIPAŽINO D. UDRIO ATLEIDIMĄ IŠ „GO VILNIUS“ NETEISĖTU, PRITEISĖ KOMPENSACIJĄ

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį pripažino neteisėtu Dariaus Udrio atleidimą iš savivaldybės įstaigos „Go Vilnius“, atsakingos už investicijas į sostinę ir turizmą.

Teismas panaikino pirmos instancijos teismo sprendimą ir priteisė pernai liepą atšauktam įstaigos vadovui didesnę nei 17 tūkst. eurų kompensaciją.

Savivaldybė žada šį įsiteisėjusį sprendimą skųsti Aukščiausiajam Teismui, tuo metu D. Udrio advokatė jį sveikina kaip teisingą.

Trijų Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija paskelbė, kad savivaldybė neturėjo absoliučios teisės atleisti „Go Vilnius“ vadovą, sprendimą dėl jo atleidimo turėjo motyvuoti, juoba, kad D. Udrys į pareigas buvo paskirtas, kai laimėjo viešą konkursą.

Anot teismo, savivaldybės teiginiai apie prarastą pasitikėjimą D. Udriu nepagrįsti konkrečiais įvykiais, jo sprendimais, asmeninėmis savybėmis ar veiklos rezultatais.

Į pareigas D. Udrys negrąžintas remiantis Darbo kodeksu, nes to nedaryti paprašė savivaldybė. Teismas pripažino D. Udrio darbo sutartį nutraukta nuo teismo sprendimo įsigaliojimo dienos ir priteisė jam beveik 17,5 tūks. kompensaciją. Didžiąją jos dalį sudarė kompensacija už priverstinę pravaikštą.

Buvusio „Go Vilnius“ vadovo advokatė Inga Pališkienė BNS sakė, kad ji ir klientas labai džiaugiasi teisingu ir pagrįstu teismo sprendimu.

„Būtent tokio teismo sprendimo ir tikėjomės teisinėje valstybėje. Teismo sprendimas parodė, kad savivaldybė, kaip ir bet kuris kitas darbdavys, neturi teisės atleisti darbuotojo iš darbo nenurodydama jokių atleidimo motyvų“, – teigė teisininkė.

Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus atstovas spaudai BNS tvirtino, kad Vilniaus apygardos teismas neatsižvelgė į visus savivaldybės argumentus.

„Savivaldybė su teismo sprendimu nesutinka ir jį skųs, nes mano, kad teismas turėjo atsižvelgti į savivaldybės sprendimo dėl D. Udrio atleidimo argumentus pilna apimtimi, kad savivaldybė turi teisę atleisti įstaigos vadovą, jeigu netenkina jo darbo, jo veiklos rezultatai“, – kalbėjo Aleksandras Zubriakovas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas pernai rugpjūtį buvo pripažinęs, kad D. Udrys buvo atleistas teisėtai.

Buvęs „Go Vilnius“ vadovas tvirtina buvęs atleistas dėl prieštaringų pasisakymų apie partizanus socialiniuose tinkluose. Savivaldybė tai neigia.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Sviekas po UTENIO

Straibato Eilinis:O ar Lietuvos Teisėjai žino kiek būtu gąves to kalchozniko vaikas. Nuvėjas Tėvų žemėn pasirinkti į tėvo(Kalchozo) žemę. Po pjuties pasirinkti varpų. Kad pavalgit galėtų?"Закон о трех колосках" Čia kaip sąkant daugiau moralės. One Kompetencijos klausimas?

Atimti pilietybę

Atimti iš tokių pilietybę ir į Rusiją išsiusti

..

Dar vienas Šimašiaus darbo vaisius... Na ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS