Iškalbingi pokalbiai: agresyvios moters puolami medikai vis prašė paskubinti policiją | KaunoDiena.lt

IŠKALBINGI POKALBIAI: AGRESYVIOS MOTERS PUOLAMI MEDIKAI VIS PRAŠĖ PASKUBINTI POLICIJĄ

  • 142

Vilniaus policija tęsia tyrimą dėl incidento Vilniaus rajone, Juodšilių seniūnijoje, kai policininkas nušovė agresyviai besielgusią moterį, kuriai prieš tai buvo iškviesti medikai, praneša LNK.

Greitosios pagalbos paramedikus moteris užsipuolė kastuvu, vieną jų sužalojo, apgadino automobilį. Paramedikams teko kviesti policiją, kurios esą jiems teko laukti ilgiau nei pusvalandį. Atvykusius pareigūnus pacientė puolė dar aršiau – su peiliu. Galiausiai ir kelissyk elektrošoku nesutramdytą moterį pareigūnas nušovė. Iš viso buvo paleisti penki šūviai – į kojas, rankas ir pilvą. Policija patvirtino, kad moterį nušovęs pareigūnas yra patyręs – beveik dešimties metų stažo.

Daugiau apie šią situaciją LNK žurnalistas kalbėjosi su įvykio vietoje buvusiu Vilniaus greitosios medicinos pagalbos Vilniaus filialo vadovu Tadeušu Rodzu.

– Informacija buvo tokia, kad atvažiavus moteris savo namuose bėgiojo su peiliu, atsisakinėjo kažkokios pagalbos, grasino medikams, kad supjaustys padangas, sudaužys automobilį ir juos pačius. Sakė, kad jai jokios pagalbos nereikia ir taip toliau. Taip ir buvo. Po to išbėgo su kirstuku, ne su kastuvu. Pradėjo pulti medikus, vienas iš mūsų medikų nukrito, dengėsi veidą ir gavo per ranką su tuo kirstuku. Po to kita medikė ją bandė pulti, panaudojo lygtai pipirines dujas. Mes turim vienintelę tokią priemonę, jeigu užpuola. Ir viskas, tada atvyko policijos pareigūnai. Ir toliau tegu komentuoja policijos pareigūnai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Ar labai nukentėjo medikai?

– Nelabai. Psichologiškai, aišku, nemalonus įvykis. Medikė dabar ilsisi. Mes jai siūlėm psichologo pagalbą. Ji atsisakė, atidirbo pamainą ir dabar ilsisi po pamainos. Vairuotojui rankos kaip ir nesužalojo rimtai, toliau jis atidirbo tą pamainą, nedarbingumo neėmė. Ir viskas, ką galėčiau pakomentuot.

– Ar dažni tokie įvykiai, kai užpuolami greitosios pagalbos medikai?

– Tokie įvykiai būna. Dabar mes kaip tik ruošiamės turėti body (kūno - aut past.) kameras, kaip ir policijos pareigūnai. Pildėm tokią lentelę dėl užpuolimo, kiek metų bėgyje potencialiai galėtų užpulti, kiek atvejų galėtų būti tam, kad gauti leidimą įsigyti body kameras. Būna konfliktų visokių, būna, kad mašinas apdaužo, būna, kad automobilio viduje aparatūrą apdaužo. Kartais net kreipiamės į policiją. Būna ir taip, kad po to apmokestinami tie agresyvūs klientai ir kažkiek mums sumoka.

– Ar pats automobilis labai nukentėjo ar gali grįžti į tarnybą?

– Šiuo metu automobilis išvyko į remontą, jam reikės pakeisti stiklą. Nes automobiliai reikalingi darbui ir stiklą turim staigiai pakeisti, ir jis toliau dirbs.

Kaip jau rašėme, antradienį dėl minimo įvykio buvo gauti net septyni pranešimai. Portalas tv3.lt juos aprašo išsamiau:

12.13 val. Bendruoju pagalbos centro numeriu paskambino vyras, kuris teigė, kad jo mamai diagnozuota šizofrenija ir jai prasidėjo ligos paūmėjimas. Vyras prašė ne tik greitosios medicinos pagalbos, bet ir policijos, nes paprastai greitoji be policijos ten nevyksta. 

„Jis pats pasakė, kad mamai tokie paūmėjimai ne pirmą kartą, kad ji gydyta ligoninėje ir visur. Bet šiaip jinai dirbanti moteris ir jam skambino bei pranešė iš motinos darbovietės, kad jinai pradėjo elgtis agresyviai, kad ligos paūmėjimas. Bet tuo metu, kai jis skambino, jis pats buvo savo darbe, o motina buvo namuose, jis nebuvo šalia motinos. Informacija perduota ir policijai, ir greitajai medicinos pagalbai“, – portalui tv3.lt pasakojo Bendrojo pagalbos centro atstovė Vilma Juozevičiūė. 

14.16 val. Bendrajam pagalbos centrui skambino iš Greitosios medicinos pagalbos dispečerinės ir pranešė, kad pacientė puola brigadą ir kad įvykio vietoje reikalinga policija. 

14.17 val. pagalbos numeriu skambino į įvykio vietą atvykusi Greitosios medicinos pagalbos brigada ir nurodė, kad pacientė juos vaikosi su peiliu ir vis agresyvėja. 

14.20 val. į Bendrąjį pagalbos centą vėl skambino iš Greitosios medicinos pagalbos dispečerinės bei pranešė, kad pacientė su kastuvu sudaužė automobilį. 

„Prašė paskubinti policiją, kad atvyktų į įvykio vietą“, – sakė V. Juozevičiūtė.

14.40 val. paskambino Greitosios medicinos pagalbos brigada, kuri buvo įvykio vietoje, ir pranešė, kad vis dar laukia policijos. 

14.47 val. pagalbos numeriu paskambino pati pacientė ir prašė atsiųsti policiją, nes pas ją į namus neva laužiasi netikra policija ir bando ją nužudyti.  

14.47 val. buvo patikslinantis skambutis dėl to, kiek Greitosios medicinos pagalbos brigadų reikia įvykio vietoje. Iš viso įvykio vietoje buvo dvi medikų brigados.

Rašyti komentarą
Komentarai (142)

Gėda

Skaityti medikų ir policijos aiškinimus. Žmogus ligonis, o tarnybų elgesys kaip atvykus į cirką. Patys išerzino žmogų ir galų gale nušovė.

:)))

lyg policija visiems durniams turi pasakas sekt ar lopsines dainuot

Anonimas

POLICIJOS NEPROFESIONQLUMAS PRAMUŠĖ DUGNĄ....TURI LĖKTI ATSAKINGOS GALVOS SU BLIATAITE...KITAIP TVARKOS NEBUS....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS