Už partizanų šmeižimą reikalaujama atleisti „Go Vilnius“ vadovą | KaunoDiena.lt

UŽ PARTIZANŲ ŠMEIŽIMĄ REIKALAUJAMA ATLEISTI „GO VILNIUS“ VADOVĄ

  • 50

Lietuvos politinių ir kalinių sąjunga dėl pasisakymo apie partizanus pasmerkė už investicijas atsakingos Vilniaus savivaldybės įmonės „Go Vilnius“ vadovą Darių Udrį ir paragino sostinės politikus atleisti jį iš pareigų.

„Reikalaujame D.Udrį už partizanų šmeižimą ne tik pašalinti iš jo užimamų pareigų, bet ir iš darbo Vilniaus savivaldybėje“, - rašoma šeštadienį išplatintame organizacijos kreipimęsi į Vilniaus merą Remigijų Šimašių ir sostinės savivaldybės tarybos narius.

Anot Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos, D.Udrys savo pasisakymais įžeidė Lietuvos partizanus, Laisvės kovotojus ir tremtinius.

„Stebimės, kaip valstybinei įstaigai gali vadovauti žmogus, kuris ne tik neišmano mūsų istorijos, tačiau savo pasisakymais viešojoje erdvėje niekina Lietuvos laisvės kovotojus ir skleidžia Lietuvos valstybingumo svarbą nuvertinančias istorines interpretacijas. Tokie Vilniaus savivaldybei pavaldžios viešosios įstaigos vadovo pasisakymai yra skandalingi ir turi būti griežtai įvertinti miesto vadovų“, - teigiama rašte.

Šią savaitę socialiniame tinkle „Facebook“ konservatorių atstovės Agnės Zalanskaitės paskyroje buvo aptariamas originalus dokumentas - rezistencijos kovų metu platintas atsišaukimas, kuriame rašoma „Kolchozas - badas ir vergija. Kam brangi gyvybė, meskite išdavikišką tautai kolchozų organizavimo darbą! Mirtis išdavikams. Partizanai“.

D.Udrys į įkeltą nuotrauką su atsišaukimu sureagavo replika „O žudyti kolchozų organizatorius - moralu?“ Jis taip pat klausė:  „Pagal kokią definiciją kolūkio organizavimas prilygsta nusikaltimui prieš žmoniją, už kurį etikos normos leidžia grasinti nužudymu?“, o vėliau idėjo citatą su terorizmo apibrėžimu.

Į tai jautriai sureagavo daugelis diskusijos dalyvių, o kai kurie sostinės konservatoriai taip pat kėlė klausimą, ar D.Udrys gali toliau dirbti.

„Go Vilnius“ vadovas BNS teigė nepateisinantis sovietų vykdytų nusikaltimų, kolektyvizacijos ir kitų žmogaus teisių pažeidimų, nuo kurių nukentėjo ir jo artimieji, tačiau suabejojo dėl partizanų atsišaukime galimo įžvelgti grasinimo susidoroti su civiliais.

Rašyti komentarą
Komentarai (50)

bnngh

ar dar galima lietuvoj savo nuomone tureti apie bent kazka....

linas

skirmantui-eik gydik senatves marazma is istorijos neko neismesi .kas buvo tai buvo.Miskose ir sedejo tik miskiniai banditai man taip pasakojo senukai .o tu seni nebezdek

AK

Siūlau atleisti tuos, kurie siūlo atleisti už išsakytą nekvailą nuomonę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS