„Užupio monstrą“ projektavęs architektas neteko atestato | KaunoDiena.lt

„UŽUPIO MONSTRĄ“ PROJEKTAVĘS ARCHITEKTAS NETEKO ATESTATO

Architektų profesinio atestavimo komisija panaikino architekto Henriko Štaudės kvalifikacijos atestatą, pranešė Lietuvos architektų rūmai.

Komisijos vertinimu, architektas, rengdamas daugiabučio Užupyje projektą, padarė šiurkščių pažeidimų.

„Šešių aukštų gyvenamasis namas senamiesčio apsaugos zonoje, Bernardinų kapinių pašonėje iškilo penkiais metrais aukštesnis – jį vietos bendruomenė praminė Užupio monstru. Komisijos vertinimu, architektas, darydamas projektinių sprendinių pakeitimus suvokė, kad jie neatitinka nustatyto aukštingumo apribojimo. Be to, architektas neatsižvelgė į interesų derinimo principus, o tai leidžia teigti, kad vykdydamas detaliojo plano pakeitimus jis tenkino tik savo interesus“, – teigiama pranešime.

Komisijos vertinimu, architektas padarė turtinę žalą statytojui, valstybės institucijoms ir neturtinę žalą visuomenei.

Žiniasklaidoje skelbta, kad teritorijos detalųjį planą rengė bendrovė „Archartelė ir partneriai“, o projekto vadovu buvo H. Štaudė.

Dar 2015-aisiais Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija nustatė, jog daugiabučio statybos Zarasų gatvėje vyksta neteisėtai ir nurodė per pusmetį jas pašalinti. Inspekcijos teigimu, daugiabučio laikančiosios konstrukcijos ir jų išdėstymas neatitinka statinio projekto: nukrypta nuo projekto, papildomai pastatant du aukštus.

2017-aisiais teismai, tenkinę Statybos inspekcijos ieškinį, panaikinto daugiabučio statybos leidimą, o jo plėtotoją bendrovę „HQ development“ įpareigojo per šešis mėnesius pašalinti neteisėtas statybas.

Šių metų pradžioje projektą plėtojusiai „HQ developmen“ iškelta restruktūrizavimo byla.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kada

a v u l i u i atims leidimus DEBILIŠKOMS statyboms, AAAA ?????? arba klausimas kitaip- kada avulįįįįįį uztrumpins duodant milijoninius kysius uz leidimus statyboms aaaaa ?????

Anonimas

dingo stogas ir architektuką nugesino. kažkas turi būti kaltas

...

O negi gėjus leidžiama skriaust?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS