V. Pranckietis: reikia gerbti sprendimą dėl bunkerio Lukiškių aikštėje | KaunoDiena.lt

V. PRANCKIETIS: REIKIA GERBTI SPRENDIMĄ DĖL BUNKERIO LUKIŠKIŲ AIKŠTĖJE

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad reikia gerbti Vilniaus Lukiškių aikštės memorialo konkurso rezultatus – pagal juos atrinktas mišką ir partizanų bunkerį primenantis paminklas.

Sprendimas sukėlė dalies visuomenės, norinčios matyti Lukiškių aikštėje Vyčio skulptūrą, pasipiktinimą.

„Aš pasisakiau ir anksčiau už Vyčio įpaminklinimą, tai buvo mano, kaip asmens, nuomonė, aš sakiau, kad taip, man tas patiktų, ir buvau pas skulptorių A. Sakalauską dirbtuvėse Ukrainoje nuvažiavęs, ten maketas yra mažas, dabar jau turime ir Seime tokį. Bet mes turime gerbti specialistų nuomonę. Aš labai norėčiau, kad būtų taip, kaip aš noriu, bet jeigu yra komisija, kuri sprendė, tai turbūt turime gerbti visos komisijos išvadas“, – Žinių radijui trečiadienį sakė V. Pranckietis.

Aš labai norėčiau, kad būtų taip, kaip aš noriu, bet jeigu yra komisija, kuri sprendė, tai turbūt turime gerbti visos komisijos išvadas.

Svarstymų skelbti naują konkursą jis sakė dar negirdėjęs. Idėją, kad galbūt reikia pagalvoti apie naują Lukiškių aikštės memorialo konkursą, antradienį kalbėjo prezidentės patarėjas vidaus politikai Mindaugas Lingė. Anot patarėjo, susipriešinimas yra labai nenaudingas visuomenei, todėl išmintingiausia šitoje vietoje būtų daryti pertrauką, atvėsti, permąstyti, įvertinti padarytas klaidas ir pagalvoti galbūt apie naują konkursą.

„Pauzė turbūt būtų geras dalykas, bet dėl naujo konkurso - aš nežinau, tokių svarstymų dar nebuvo“, - trečiadienį sakė V. Pranckietis.

Memorialas laisvės kovotojams rekonstruotoje Lukiškių aikštėje turi būti pastatytas iki kitų metų gruodžio 1-osios, jam įrengti Kultūros ministerija skirs iki 500 tūkst. eurų, darbus vykdys Vilniaus savivaldybė.

Diskusijos dėl šios aikštės likimo vyksta nuo pat Nepriklausomybės atkūrimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

diedas

Nupaute tautieciai

Gal

tiesiog miestieciam padaryti normalu parka... jeigu parkas per sudetingas projektas, tai tiks ir runkeliu laukas... Ar visi Lietuvos istorijos simtmeciai yra nubraukiami pokario partizaninio judejimo???

KB

Kodėl turėtume gerbti kažkokią velniai žino kokią komisiją? Tie komisijos nariai visi buvo parinkti tokie, kurie nekenčia Vyčio idėjos iš principo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS