VERT: Vilniaus apskrityje žiemą reikės 57 proc. daugiau medienos skiedrų | KaunoDiena.lt

VERT: VILNIAUS APSKRITYJE ŽIEMĄ REIKĖS 57 PROC. DAUGIAU MEDIENOS SKIEDRŲ

  • 2

„Ignitis grupės“ Vilniaus kogeneracinei jėgainei (VKJ) rudenį planuojant pradėti kūrenti biokurą Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) prognozuoja, jog medienos skiedrų poreikis Vilniaus apskrityje kitą šildymo sezoną, palyginti su pastarųjų dviejų sezonų vidurkiu, išaugs 57 proc.

Energetikos rinkos reguliuotojo skaičiavimais, šių metų žiemą medienos skiedrų reikės 2,192 teravatvalandės (TWh) pagaminamos šilumos kiekiui. 2021–2022 ir 2022–2023 metais jų vidutiniškai sukūrenta 1,392 TWh šilumos kiekiui.

Tuo metu VKJ kitą šildymo sezoną numato deginti 0,8 TWh šilumos reikalingo biokuro.

Jei skiedrų poreikis 30 proc. didesnis nei pastarųjų dviejų sezonų vidurkis, šilumos gamintojai gali įsigyti biokuro kitų Europos Sąjungos (ES) šalių rinkose  – tai leido birželį Vyriausybės pakeistos taisyklės.

VKJ biokuro jėgainė šiuo metu veikia bandomuoju režimu – išbandoma įranga, gaminant šilumos, o vėliau – ir elektros energiją. Kovo pabaigoje bloke buvo pradėti karštieji bandymai, birželį – katilo ir aukšto slėgio garo vamzdynų bandymai.

„Ignitis grupė“ skelbia, kad VKJ biokuro blokas visu pajėgumu turėtų veikti jau šį šildymo sezoną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tas pats

Pažiūrėkit kiek medžiu yra privirte Žaliųjų Ežeru gatvėje ir taip jau 5 metai kai pakelėse visokio storio įvairių medžiu,neliko girininkijų darbuotoju irgi tai rezultatus matom.

Anonimas

įdomūs dalykai dedasi lietuvoje vilniuje jau praeita žiemą kūreno šiukšles bet taip tyliai įdomu čia tur būt dėl to kasd čiut ne vysas seimas turi akciju ignytije.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS