Viceministras: Gedimino kalnas pavasarį dar tikrai bus juodas | KaunoDiena.lt

VICEMINISTRAS: GEDIMINO KALNAS PAVASARĮ DAR TIKRAI BUS JUODAS

Pavasarį Gedimino kalnas dar tikrai nežaliuos, o bus juodas, nes konstruktyviniai tinklai reikalingi, kad nenučiuožtų velėna, tikina kultūros viceministras Renaldas Augustinavičius.

Jo teigimu, pavasarį planuojama pradėti reikalingas procedūras dėl projektinių pasiūlymų ir inžinerinių geologinių tyrimų pirkimų.

R. Augustinavičius po posėdžio Vyriausybėje sakė, kad Ministras Pirmininkas yra įpareigojęs teikti informaciją apie procesus Gedimino kalne kartą per mėnesį.

„Pateikėme informaciją, kad šiaurės vakariniame šlaite yra sudėti 93 proc. atramų, formuojama atraminė sienutė, visi peržiūrėjimo darbai atlikti, pietiniam ir vakariniam šlaituose įrengiami konstruktyviniai tinklai, kurie padėtų suvaldyti paviršines slinktis, nes ten gruodį fiksuoti grunto įtrūkimai. Taip pat planuojama iki šio mėnesio pabaigos ties vakariniu šlaitu baigti konstruktyvinio šlaito įrengimą, pietiniame jau įrengtas„

„Kaip jau anksčiau minėjome, kalnas gražus bus ne anksčiau kaip po penkerių metų, skaičiuojant nuo 2017-ųjų“, - sakė kultūros viceministras R. Augustinavičius.

GALERIJA

  • Kultūros viceministras Renaldas Augustinavičius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS