Vilniaus meras atliekų vežėjams turi dvi žinias | KaunoDiena.lt

VILNIAUS MERAS ATLIEKŲ VEŽĖJAMS TURI DVI ŽINIAS

  • 1

Vilniaus meras Remigijus Šimašius šiandien susitiko su atliekas vežančių bendrovių vadovais.

Susitikime dalyvavo UAB „Ecoservice“ (didžiausio sostinės atliekų vežėjo) direktorė Daiva Skrupskelienė ir „Ecoservice“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Saulius Budrevičius, UAB „Ekonovus“ ir UAB „VSA Vilnius“ atstovai, pranešė Vilniaus savivaldybė. 

Susitikime meras konstatavo, kad per dvi savaites vežėjai jau prisitaikė prie pasikeitusių atliekų vežimo teritorijų, ir tvarkingiau laikosi vežimo grafikų, todėl galima apibendrinti, kad situacija su atliekomis mieste suvaldyta ir sparčiai gerėja.

Vis dėlto, meras pasigenda didesnio vežėjų aktyvumo sprendžiant problemą. Tai liudija ir gyventojų skundai, kurie plaukia į savivaldybės įmonės  „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ (VASA) buveinę net ir pasibaigus pereinamajam laikotarpiui, duotam šiukšlių vežėjams.

Mero teigimu, šiuo metu svarbu išspręsti du esminius klausimus: pirmąjį – atliekos iš daugiabučių ir individualių namų turi būti vežamos ne rečiau, negu pagal prieš gegužės 1 dieną buvusius grafikus. Ir antrąjį – labai svarbus išlieka savalaikis duomenų perdavimas vežėjus kontroliuojančiai savivaldybės įmonei apie konteinerių pakėlimus ir išvežamų atliekų svorius. 

Savivaldybės įmonės „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ direktorius Rimantas Juknevičius pažymėjo, kad 15 dienų (pereinamuoju laikotarpiu) vežėjams buvo leista naudoti visus savo turimus pajėgumus, kad visos šiukšlės iš vežėjų aptarnaujamų teritorijų būtų išvežtos. Nuo šio antradienio, pasibaigus pereinamajam laikotarpiui, visi šiukšlių neišvežimo atvejai yra fiksuojami ir vežėjai bus baudžiami už atliekų tvarkymo tvarkos pažeidimus – po 60 eurų už kiekvieną neištuštintą konteinerį. Vilniaus mieste yra apie 30 000 atliekų konteinerių.

Meras taip pat pranešė, kad žada kreiptis į Aplinkos ir Sveikatos apsaugos ministerijas, Seimo Sveikatos apsaugos ir Aplinkos komitetus, kad būtų pradėtas spręsti jau dešimtmečius nesprendžiamas klausimas – uždaryti daugiabučiuose namuose esančias šiukšlių išmetimo šachtas. Šis sprendimas priklauso nuo centrinės šalies valdžios iniciatyvos. Taip pat meras kviečia Seimo komitetus tarpininkauti dėl teisės savivaldybėms turėti vidaus sandorius dėl atliekų išvežimo, nes Viešųjų pirkimų tarnyba į tokį Vilniaus savivaldybės kreipimąsi anksčiau atsakė neigiamai.

GALERIJA

  • Vilniaus meras atliekų vežėjams turi dvi žinias
  • Vilniaus meras atliekų vežėjams turi dvi žinias
  • Vilniaus meras atliekų vežėjams turi dvi žinias
  • Vilniaus meras atliekų vežėjams turi dvi žinias
D. Labučio / ELTOS, S. Žiūros / Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Baltas

Ar simasiui aplamai stogas nuvaziavo? Seimas jau sauke du komitetus tai simasius juos pasiunte sakydamas nera problemos. Kiek vilnius kes situos liberalu klounus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS