Vilniaus moksleiviai bandys užmegzti ryšį su astronautais | KaunoDiena.lt

VILNIAUS MOKSLEIVIAI BANDYS UŽMEGZTI RYŠĮ SU ASTRONAUTAIS

Dviejų sostinės mokyklų moksleiviams susiklostė unikali galimybė - naudodami ryšio techniką jie galės susisiekti ir pabendrauti su Tarptautinės kosminės stoties astronautais.

Europos kosmoso agentūrai buvo pateiktos 52 paraiškos iš Europos mokyklų. Iš jų atrinkta 10 projektų, o vienas jų - Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijos ir J. Basanavičiaus gimnazijos moksleivių edukacinis projektas. Iš 10 vietų 3 buvo rezervuotos Vokietijos mokykloms, nes tuo metu Tarptautinėje kosminėje stotyje bus Vokietijos astronautas Alexanderis Gerstas.

Dvi Lietuvos mokyklos, pavadintos Lietuvos Nepriklausomybės akto signataro, Lietuvos Tarybos pirmininko Jono Basanavičiaus vardu - Vilniaus J. Basanavičiaus progimnazija ir Vilniaus J. Basanavičiaus gimnazija - inicijavo projektą „Tiltas tarp Lietuvos ir kosmoso“.

Moksleiviai galės užduoti klausimus Tarptautinės kosminės stoties astronautams Europos kosmoso agentūros paskirtu laiku. Ryšio seansas su orbitoje esančiais astronautais numatomas pirmadienį.

Moksleiviams talkins ir ryšio technika bei techniniu pasirengimu rūpinasi Vilniaus universiteto radijo klubas ir Lietuvos radijo mėgėjų draugija.

Lietuvos valstybės šimtmečio proga dviejų sostinės mokyklų sukurtas projektas „Tiltas tarp Lietuvos ir kosmoso“ apima daugybę įvairių edukacinių veiklų: mokslinę konferenciją, filmo sukūrimą, mokinių darbų parodą Seime ir mokyklose, matematikos ir fizikos uždavinių konkursą, susijusį su kosmosu, mokyklos reprezentacinės sienos J. Basanavičiaus gimnazijoje dekoravimą, dainuojamosios poezijos festivalį, mokinių debatus, kitas veiklas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Čiubaka

nežinau, gal atsilikau nuo laiko, bet 2018-02-06 buvo du rusų kosmonautai Aleksandras Misurkinas, Antonas Škaplerovas, NASA Džesefas Akaba ir Markas Vende Xejus, bei JAXA (Japonų kosmoso agentūros) - Norišige Kanai. Įdomu iš kur tą vokietį išknisot? Ar jis už borto ten paliktas?

geriau isgersiu puse litro

ir umegziu rysi su ufonautais

to Anonimas

visiškai paprasta......yra ragijomėgėjoškos stotelės 2 m diapazone (144mhz)...nuo seno tokio dažnio įranga yra ir tarptautinėje stotyje. Ir yra išskirtas laikas ryšiui su radijo mėgėjais Žemėje tuo diapazonu.....jokio atlygio ar kaštų......viskas tik dėl hobio, sportinio intereso ir savitarpio supratimo.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS