Vilniaus rajone – biatlono su šunimis varžybos | KaunoDiena.lt

VILNIAUS RAJONE – BIATLONO SU ŠUNIMIS VARŽYBOS

  • 0

Trečiadienį Vilniaus rajone esančioje Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus pasienio rinktinės teritorijoje startuoja biatlono su šunimis varžybos.

Tokį renginį pasieniečiai kinologai organizuoja antrus metus iš eilės, tačiau šįsyk galimybė pasivaržyti specialiai įrengtoje trasoje sudaryta ne tik pareigūnams su dresuotais tarnybiniais šunimis, tačiau ir civiliams su savo keturkojais.

Varžybos skirtos prieš dvejus metus pasienyje su Rusija nušautam tarnybiniam VSAT belgų aviganiui Ramziui atminti. Jose iš viso dalyvauti ketina keturios dešimtys pasieniečių, svečiai iš policijos bei Lietuvos kariuomenės, civiliai kinologijos entuziastai.

Atidarymo ceremonija rugpjūčio 29 d. 10 valandą įvyks Vilniaus pasienio rinktinės teritorijoje, aikštėje prie Kinologinės veiklos skyriaus administracinio pastato (Vilniaus g. 47, Mickūnų mstl., Vilniaus r.).

Dalyviams teks įveikti 10 kilometrų ilgio trasą, kurioje bus įvairios gamtinės bei dirbtinės kliūtys, keturkojai taip pat turės atremti figūranto ataką bei sulaikyti tariamą pažeidėją. Varžybose reikės pademonstruoti akies taiklumą: pareigūnai į taikinius šaudys tarnybiniais ginklais, civiliai – pneumatiniais šautuvais.

Nepilnai ar netinkamai įveiktos rungtys bus vertinamos baudos sekundėmis.

Praėjusiais metais pirmąsyk VSAT kinologų surengtose varžybose absoliučią pergalę šventė Pagėgių rinktinės pasieniečiai.

Moterų įskaitoje nepralenkiama buvo Bardinų užkardoje tarnaujanti kinologė Deimantė Zybartienė ir jos belgų aviganė Koka. Puikiai veikęs tandemas trasą įveikė per 1 valandą 8 minutes ir 55 sekundes.

Vyrų įskaitoje niekas neprilygo Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties komandoje tarnaujančiam Vidui Bukauskui ir jo belgų aviganei Larai. Trasai įveikti šiai porai pakako vos 40 minučių ir 55 sekundžių.

Abu jie trečiadienį gins pernai iškovotus geriausiųjų vardus.

GALERIJA

  • Vilniaus rajone – biatlono su šunimis varžybos
  • Vilniaus rajone – biatlono su šunimis varžybos
  • Vilniaus rajone – biatlono su šunimis varžybos
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS