Vilniaus rajono informaciją toliau viešins LLRA nariams priklausanti įmonė | KaunoDiena.lt

VILNIAUS RAJONO INFORMACIJĄ TOLIAU VIEŠINS LLRA NARIAMS PRIKLAUSANTI ĮMONĖ

  • 0

Vilniaus rajono savivaldybės informaciją lenkų kalba toliau skelbs Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) nariams priklausanti įmonė „Rejspa“.

Su Vilniaus rajone savaitraštį „Tygodnik Wilenszczyzny“ leidžiančia įmone sutartį dėl spaudos paslaugų savivaldybė sudarė spalio 16 dieną.

Kaip BNS sakė savivaldybės Viešųjų pirkimų skyriaus vyriausioji specialistė Džaneta Petkevič, sutartis su „Rejspa“ sudaryta 14 mėnesių ir maksimali jos vertė, atsižvelgiant į tiekėjo įkainį, bus 72 tūkst. eurų.

„Konkursas buvo atviras, bet dalyvavo vienintelis tiekėjas, daugiau nebuvo“, - sakė Dž.Petkevič.

Laikraštis įsipareigoja per sutarties laiką išspausdinti 45-85 tūkst. kv. centimetrų (priklausomai nuo laikraščio formato, gali būti 45-90 puslapių) įvairios savivaldybės informacijos.

Konkurso reikalavimuose buvo nurodyta, tai būtų vietinis lenkų kalba leidžiamas laikraštis, kuris turi ne mažiau kaip 500 prenumeratorių tarp Vilniaus rajono gyventojų. Taip pat buvo reikalaujama, kad tiekėjas per pastaruosius trejus metus turi būti tinkamai įvykdęs bent vieną spaudos paslaugų sutartį, kurios vertė ne mažesnė kaip 0,7 teikiamo pasiūlymo vertės.

„Rejspa“ priklauso ir leidinys lietuvių kalba „Vilniaus krašto savaitraštis“, kuris taip pat viešina savivaldybės informaciją. Anot Dž.Petkevič, artimiausiu metu bus skelbiamas naujas konkursas ir informacijai lietuvių kalba.

Analogiškos sutartys su „Rejspa“ leidiniais buvo sudaromos nuo 2010 metų. Paskutinių dviejų, pernai sudarytų sutarčių lenkų ir lietuvių kalba bendra vertė siekia 73 tūkst. eurų.

„Registrų centro“ duomenimis, „Rejspa“ akcininkai yra LLRA priklausantys Seimo nariai Michalas Mackevičius bei Vanda Kravčionok, taip pat Česlova Pačkosvska ir Jelena Vasilkova.

Vilniaus rajono savivaldybėje iš 31 tarybos nario 21, įskaitant merę Mariją Rekst, priklauso LLRA.

Vilniaus rajone lenkų kalba taip pat leidžiamas laikraštis „Kurier Wilenski“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS