Vilniaus rajono merė M. Rekst: tikimės sustabdyti koronaviruso plitimą Nemenčinėje | KaunoDiena.lt

VILNIAUS RAJONO MERĖ M. REKST: TIKIMĖS SUSTABDYTI KORONAVIRUSO PLITIMĄ NEMENČINĖJE

Vilniaus rajono merė Marija Rekst sako, kad, siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą Nemenčinėje ir vykdant Vyriausybės sprendimą apriboti atvykimą ir išvykimą iš miesto, jau yra parengtas eismo ribojimo planas.

Merės teigimu, trečiadienį Vilniaus rajono savivaldybės administracijos specialistai parengė Nemenčinės miesto eismo ribojimo schemą, kuri yra suderinta su policija ir su Susisiekimo ministerija. „Bus įvažiavimo kontrolė Vilniaus, Švenčionių ir Bažnyčios gatvėse. Kitos galimos patekimo į miestą gatvės bus užtvertos – jų nebus galima fiziškai įveikti“, – Eltai sakė M. Rekst.

Ji tikisi, kad pavyks suvaldyti situaciją. „Viską darysime, kad apribotume ligos plitimą, apsaugotume ne tik Nemenčinės, bet ir kitų vietovių gyventojus“, – sakė ji.

Pasak jos, paaiškėjus, kad Nemenčinė tapo COVID-19 infekcijos židiniu, Vilniaus rajono savivaldybės administracija operatyviai ėmėsi visų būtinų priemonių virusui stabdyti. Nemenčinės m. bei aplinkiniuose kaimuose jau praėjusią savaitę buvo dezinfekuojamos viešosios erdvės (gatvės, šaligatviai, stotelės, aikštės ir kt.), pradėta visų daugiabučių gyvenamųjų namų laiptinių dezinfekcija.

Anot merės, Nemenčinėje ir apylinkėse vyksta sustiprinta kontrolė – policijos ir savivaldybės viešosios tvarkos pareigūnai tikrina, kaip laikomasi karantino režimo reikalavimų.

Pasak Vilniaus rajono merės M. Rekst, nepaisant tam tikrų apribojimų, bus užtikrintas normalus gyvenimas Nemenčinėje. Gyventojai galės įsigyti maisto produktų, vaistų, apsaugos priemonių.

Užkrečiamosios ligos protrūkis Nemenčinėje kilo įmonėje UAB „Vilnika“.

Anot M. Rekst, šiuo metu žinoma apie 20 užsikrėtimo atvejų.

Dėl užsikrėtimo koronavirusu tiriami bendrovės „Vilnika“ bei globos ir slaugos namų „Senevita“ darbuotojai.

Vyriausybė trečiadienį pritarė draudimui atvykti ir išvykti iš Nemenčinės.

„Draudžiamas asmenų atvykimas į Nemenčinės miestą, išskyrus grįžtančių į Nemenčinę miesto gyventojų, iš kitų miestų atvykstančių asmenų, dirbančių Nemenčinės mieste, taip pat asmenų, turinčių Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) ir Sveikatos apsaugos ministerijos leidimą atvykti“, – Vyriausybės posėdyje sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, primena ELTA.

Taip pat draudžiamas asmenų išvykimas iš miesto, išskyrus gyventojų, išvykstančių dėl darbo santykių kitose teritorijose, Nemenčinės mieste dirbančių kitų teritorijų gyventojų, taip pat asmenų, dėl būtinosios medicinos pagalbos vykstančių į kitą teritoriją ir asmenų, turinčių NVSC leidimą išvykimas.

Draudimai įsigalioja nuo ketvirtadienio 7 val. ryto ir turėtų tęsis iki balandžio 23 d. 24 val.

Pasak Vilniaus rajono savivaldybės administracijos, draudimas negalioja Nemenčinės miesto gyventojams, grįžtantiems į miestą ar išvykstantiems dėl darbo santykių kitose teritorijose, Nemenčinės mieste dirbantiems kitų teritorijų gyventojams. Taip pat asmenims, dėl būtinosios medicinos pagalbos vykstantiems į kitą teritoriją ir asmenims, turintiems Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) leidimą (pvz. dėl artimojo laidotuvių ar kt.).

Asmenų, kertančių Nemenčinės miesto ribas darbo reikalais, prašoma su savimi turėti darbo santykius patvirtinančius dokumentus (darbo pažymėjimą, darbo sutartį, grafiką ar kitą). Tikimasi, kad tai žymiai palengvins ir pagreitins kontrolę policijos patikros punktuose.

Kaip praneša Vilniaus rajono savivaldybės administracija, nuo ketvirtadienio ryto Nemenčinės miesto ribą galima bus kirsti trijose vietose, kur bus įrengti policijos patikros punktai:

    Bažnyčios g. ir kelio Nr. 108 sankryža

    Vilniaus g., nusukimas į 102 kelią Vilniaus miesto kryptimi

    Švenčionių g., šalia pastato Nr. 97

Kiti keliai bus blokuojami fizinėmis priemonėmis, įrengiami užtvarai bei draudžiamieji kelio ženklai.

Prekių ir krovinių judėjimas nebus ribojamas, tačiau policija ir Savivaldybės Viešosios tvarkos pareigūnai taikys griežtą karantino režimo priemonių kontrolę gyventojams, o jos nesilaikantys bus baudžiami. Taip pat bus atidžiai stebimi ir kontroliuojami asmenys, kurie privalo laikytis saviizoliacijos režimo. Bus tikrinami ir viešuoju transportu važiuojantys asmenys.

„Labai prašome Nemenčinės miesto gyventojų ir čia dirbančių kitų vietovių gyventojų supratingumo. Šis judėjimo ribojimas yra mūsų visų saugumui. Suprantama, kad ši situacija pakankamai sudėtinga ir nekasdieniška. Mūsų šalyje dar nebuvo tokių apribojimų, bet dabar turime susitelkti ir bendromis pastangomis stabdyti infekcijos plitimą. Tik nuo mūsų visų priklauso, kada ir vėl galėsime gyventi be suvaržymų. Atsakingai vertinkime savo veiksmus, saugokime save ir kitus“, – sako Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorė Liucina Kotlovska.

Pasak jos, gyventojai prašomi maksimaliai likti namuose, kuo mažiau judėti viešose vietose, į parduotuvę ar vaistinę eiti tik būtiniausiais atvejais.

Vieniši, ligoti ar izoliacijoje esantys asmenys, prireikus pagalbos (nupirkti maisto produktų, vaistų, pagelbėti ūkyje ar kt.), gali kreiptis į Nemenčinės miesto seniūniją.

 

Gairės: koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija, Nemenčinė, Marija Rekst
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ŽMONĖS

ŽMONĖS, VALDŽIA GAUDYDAMA JUS BE KAUKIŲ RŪPINASI VISAI NE JŪSŲ SVEIKATA.....JI RŪPINASI SAVO VALDYMŲ IR NEPRIEKAIŠTINGŲ JŪSŲ PAKLUSNUMU VALDŽIAI... Jus esate VERGAI kurie turi paklusti bet kokiam IDIOTIŠKAM valdžios norui..ir įsakymui....Seniai jau visi suprato kad tai PSICHOZĖ ir kad šis virusas pavojingas seniems SEIMO PIRDŪNAMS o ne jauniems veikliems žmonėms ir visai nepavojingas vaikams....tad kodėl uždarytos vaikų žaidimų aikštelės PAGALVOKIT...O TAM KAD TERORIZUOTI VISŲ PIRMA SUAUGUSIUS......PRADĖKIT GALVOTI O NE AKLAI PASIDSUOKIT AFERISTAMS KURIE IŠ NELAIMĖS DARO PELNĄ SAVO REITINGAMS...

SCIPAKAS.KAU.

Matosi is sipseneles pinigelius megsta.

Stanislovas

JI-AMŽINA MERĖ, KAIP IR KITI RAJONO PONAI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS