Vilniaus rajono savivaldybė apmokės dalį gyventojų išlaidų už vandenį | KaunoDiena.lt

VILNIAUS RAJONO SAVIVALDYBĖ APMOKĖS DALĮ GYVENTOJŲ IŠLAIDŲ UŽ VANDENĮ

  • 0

Artėjant savivaldos rinkimams Vilniaus rajono savivaldybės taryba savo gyventojams įteikė dovaną – tie, kurie daugiau nei tris mėnesius neturi skolų, už geriamąjį vandenį ir nuotekų tvarkymą mokės pigiau, rašo naujienų portalas 15min.lt.

Vilniaus rajono gyventojai prieš kelias savaites iš bendrovių „Nemėžio komunalininkas“ ir „Nemenčinės komunalininkas“ gavo pranešimus, kad nuo šių metų sausio gyventojai, neturintys įsiskolinimų daugiau kaip už tris mėnesius, už vieną kubinį metrą suvartoto centralizuotai tiekiamo geriamojo vandens su nuotekų tvarkymu mokės 1,5 euro su PVM.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija daugiabučių gyventojams yra nustačiusi 2,6 euro, individualių namų gyventojams – 2,47 euro už kubinį metrą. Pranešta, kad skirtumą padengs rajono savivaldybė.

Kiek ši naujovė kainuos rajonui, savivaldybė kol kas nesuskaičiavo, nes esą vartotojų skaičius nuolat kinta.

Sprendimą dėl dalies išlaidų už vandenį kompensavimo Vilniaus rajono savivaldybės taryba priėmė gruodžio 19 dieną. 

„Aš manau, čia savivaldybė rūpinasi savo gyventojais, taryba tam ir yra, mes esame. Visi kalba ir tik žada, visokius įstatymus visur, Vyriausybėje priiminėjame, o čia mokiniams ir mokytojams, ir kitiems. Tai rūpestis savo gyventojais, būtent jais, o ne komunaline įmone“, – savivaldybės tarybos sprendimą paaiškino Vilniaus rajono merė Marija Rekst.

Ji siekia būti perrinkta dar vienai kadencija.

Savivaldos rinkimai vyks kovo 3 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS