Vilniaus rajono savivaldybė kviečia teikti seniūnaičių kandidatūras | KaunoDiena.lt

VILNIAUS RAJONO SAVIVALDYBĖ KVIEČIA TEIKTI SENIŪNAIČIŲ KANDIDATŪRAS

Spalio mėnesį Vilniaus rajone vyks seniūnaičių rinkimai 2023-2027 m. kadencijai. Vilniaus rajono savivaldybės administracija iki rugsėjo 24 d. kviečia gyventojus teikti seniūnaičių kandidatūras, o vėliau – aktyviai dalyvauti rinkimuose.

„Seniūnaičiai – tai vietos bendruomenių atstovai seniūnijose, tarpinė grandis tarp seniūnijos ir savivaldybės. Būdami arti savo gyvenvietės gyventojų, jie gali suburti ir išlaikyti stiprią bendruomenę. Todėl kviečiu gyventojus įsitraukti į rinkimų procesą, pasiūlyti iniciatyvų ir jų bendruomenės interesams atstovaujantį asmenį arba kandidatuoti patiems. Būkite aktyvūs, tapkite seniūnaičiu ir prisidėkite prie Vilniaus rajono kūrimo“, – kviečia Vilniaus rajono savivaldybės meras Robert Duchnevič.

Iš viso Vilniaus rajone pagal šiemet atnaujintą seniūnaičių ribų sąrašą 23-jose seniūnijose yra 158 seniūnaitijos. Atnaujintą seniūnaitijų sąrašą ir jų ribas rasite čia

Seniūnaičių rinkimai: teikite kandidatus!

Iki 2023 m. rugsėjo 24 d. seniūnaitijų gyventojai ir seniūnaitijoje veiklą vykdančios bendruomeninės organizacijos kviečiamos siūlyti kandidatus į seniūnaičius. Pasiūlymus galima teikti atvykus į vietos seniūniją arba siųsti atitinkamos seniūnijos elektroniniu paštu.

Kandidatu į seniūnaičius gali būti pilnametis seniūnaitijos gyventojas, deklaravęs gyvenamąją vietą toje seniūnaitijoje, kurioje jo kandidatūra siūloma į seniūnaičius.

Ką reikia pateikti siūlant kandidatą į seniūnaitį?

Kartu su siūlymu (laisva rašytine forma) reikia pateikti:

• rašytinį kandidato sutikimą, kurį rasite čia (1 priedas);

• kandidato gyvenimo aprašymą;

• jei kandidatą siūlo bendruomeninė organizacija, papildomai pridedama patvirtinta susirinkimo protokolo kopija arba jo išrašas.

Kandidatų į seniūnaičius sąrašus Vilniaus rajono savivaldybės svetainėje planuojama paskelbti iki 2023 m. rugsėjo 27 d., o seniūnaičių rinkimai bus organizuojami š. m. spalio 2-6 ir 9-13 dienomis.

Kada ir kaip vyks seniūnaičių rinkimai?

Rinkti seniūnaitį bus galima dviem būdais:

• elektroninių ryšių priemonėmis Vilniaus rajono savivaldybės interneto svetainėje vrsa.lt nuo 2023 m. spalio 2 d. 8 val. iki spalio 6 d. 15 val. arba

 • vietos seniūnijose pagal grafiką 2023 m. spalio 9-13 dienomis.

Vilniaus rajono savivaldybės gyventojas rinkdamas seniūnaitį gali pasinaudoti tik vienu iš nurodytų rinkimų būdų: arba balsavimu elektroninių ryšių priemonėmis, arba seniūnijoje pagal iš anksto patvirtintą grafiką.

Seniūnaitis gyventojų renkamas ketveriems metams. Jei seniūnaičiai bus išrinkti ne visose seniūnaitijose, į laisvas likusias vietas bus organizuojami pakartotiniai rinkimai.

Visą informaciją apie seniūnaičių rinkimus, seniūnaitijų ribas ir kt. dokumentus rasite adresu: www.vrsa.lt/gyventojams/seniunaiciai2023/1242.

Kviečiame Vilniaus rajono gyventojus teikti seniūnaičių kandidatūras – tegul išrinkti seniūnaičiai būna aktyvūs ir atsakingi sprendžiant Jūsų vietos bendruomenei aktualius klausimus.                                                                                                                                     

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS