Vilniečiai varžysis protų mūšyje | KaunoDiena.lt

VILNIEČIAI VARŽYSIS PROTŲ MŪŠYJE

  • 0

Jau tampa gražia tradicija, kad atėjus rudeniui Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras organizuoja žinių patikrinimo ir mąstymo žaidimą – protmūšį. Pernai metais šiame renginyje kvietėme dalyvauti 9-12 klasių moksleivius iš Vilniaus miesto ir rajono bendrojo ugdymo įstaigų ir pasiekėme Lietuvos rekordą – žaidime dalyvavo 343 vaikai. Šiemet organizuojame trijų dienų protmūšį ir kviečiame dalyvauti ne tik vyresniųjų klasių, bet ir 5-8 klasių moksleivius bei senjorus. Vilniaus miesto ir rajono senjorai tarpusavyje varžysis lapkričio 12 dieną, 5-8 klasių moksleiviai – lapkričio 18 dieną, o 9-12 klasių – lapkričio 19 dieną. Šiemet vėl sieksime pagerinti Lietuvos rekordą ir surinkti didžiausią skaičių dalyvių, vienu metu besivaržančių tarpusavyje. Pasiektą rekordą registruos agentūra „FACTUM“ prie Lietuvos kultūros fondo. Planuojame, kad šiemet šiame žaidime tris dienas varžysis apie tūkstantis dalyvių.

Organizuodamas šį renginį Vilniaus visuomenės sveikatos biuras siekia atkreipti visuomenės narių, ypač jaunimo ir senjorų dėmesį į sveikatos reikšmę, paskatinti juos domėtis ir rūpintis savo sveikata. Protmūšio dalyviai žaidimo metu atsakinės į pačius įvairiausius klausimus apie sveikatą – pradedant klausimais iš medicinos istorijos, chemijos, mikrobiologijos bei anatomijos sričių ir baigiant sveikos gyvensenos principais. Žaidimo dalyviams filmuotus klausimus pateiks ir žymūs, su sveikata susiję žmonės: Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė, Nacionalinės sveikatos tarybos pirmininkas gydytojas chirurgas Juozas Pundzius, Lietuvos sportininkas galiūnas Žydrūnas Savickas, Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose dirbantis gydytojas chirurgas Vitalijus Sokolovas. Dalyviai taip pat turės atsakyti ir į aktoriaus bei improvizacijos mokytojo Andriaus Žebrausko, Vilniaus visuomenės sveikatos biuro direktorės Gražinos Sidorovienės, emocinės paramos tarnybos „Jaunimo linija“ direktoriaus Pauliaus Skruibio, viešosios įstaigos „Sveikas miestas“ direktoriaus Manto Paulausko bei vieno iš pagrindinių renginio rėmėjų UAB „Maxima“ prekybos vadovo Norberto Žiobos užduodamus klausimus.

Protmūšiai vyks Vilniuje, Forum Palace „Galaxy“ renginių salėje. Vilniaus visuomenės sveikatos biuro specialistai tikisi padovanoti šio renginio dalyviams ne tik smagų ir turiningai praleistą vakarą, bet ir padėti visiems suprasti, kad sveikata yra pats brangiausias žmogaus turtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS