Vilniečiams pradedami dalinti maisto atliekoms rūšiuoti skirti maišeliai ir talpos | KaunoDiena.lt

VILNIEČIAMS PRADEDAMI DALINTI MAISTO ATLIEKOMS RŪŠIUOTI SKIRTI MAIŠELIAI IR TALPOS

  • 15

Artėjant netrukus įsigaliosiantiems atliekų rūšiavimo pokyčiams sostinėje, kuomet maisto atliekos turės būti rūšiuojamos atskirai, vilniečiai kviečiami nemokamai atsiimti jų rūšiavimui skirtus maišeliu ir talpas.

Anot Vilniaus miesto savivaldybės, vienkartiniai oranžiniai maišeliai ir specialios daugkartinio naudojimo talpos gyventojams nuo gruodžio 11 dienos pradedamos dalyti seniūnijose bei didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėse.

Pažymima, kad maisto atliekų rūšiavimo priemonių dalijimo vietų sąrašas bus papildomai išplėstas, kad sostinės gyventojai maisto atliekų rūšiavimui skirtus maišelius ir daugkartinio naudojimo talpas galėtų atsiimti patogiau ir arčiau savo gyvenamosios vietos.

Primenama, kad nuo 2024 metų sausio 1 dienos vilniečiai turės rūšiuoti ne tik plastikines, popierines, metalines ar stiklines pakuotes bei antrines žaliavas, bet ir maisto atliekas.

GALERIJA

  • Vilniečiams pradedami dalinti maisto atliekoms rūšiuoti skirti maišeliai ir talpos
  • Vilniečiams pradedami dalinti maisto atliekoms rūšiuoti skirti maišeliai ir talpos
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

atrenkant maisto ir virtuvės, bei kitas atliekas bute,

laikinai saugoti su atliekomis susidarys 4-5 maišai , kurie užims b u t e vieną kambarį /atskirą patalpą/, tokios patalpos bute nėra n u m a t y t a. --Tad butas taps antisanitarinės būklės ----Kaip to i š v e n t i - laukiu Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, bei Sanitarijos epidemiologijos tarnybos i š v a d ų, bei patarimo , kaip bute r ū š i u o j a n t ir laikinai saugant atliekas -- išvengti antisanitarinės b ū k l ė s ?

Aha nu jo

Ir kaip tikri bomzai gyvenam bute-savartyne…. Kokia nuostabi ideja.

Anonimas

SIUS Į UKRAINĄ
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS