Vilniečių sveikatos gerinimui skirtoms priemonėms sostinė paskirstys pusę milijono eurų | KaunoDiena.lt

VILNIEČIŲ SVEIKATOS GERINIMUI SKIRTOMS PRIEMONĖMS SOSTINĖ PASKIRSTYS PUSĘ MILIJONO EURŲ

  • 0

Vilniaus savivaldybė investuoja į gyventojų gyvenimo kokybę ir sveikatą – iki vasario 12 d. nevyriausybinės organizacijos gali teikti paraiškas psichikos sveikatos stiprinimo, psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo, lėtinių neinfekcinių ir užkrečiamųjų ligų prevencijos priemonėms finansuoti. Specialiosioms sveikatos stiprinimo priemonėms įgyvendinti šiems metams bus paskirstyta iki pusės milijono eurų.

„Reguliariai stebime, kaip kinta mūsų gyventojų sveikatos rodikliai, su kokiais iššūkiais susiduriame ir kam reikia papildomų investicijų. Tai tampa prioritetinėmis kryptimis kviečiant nevyriausybines organizacijas teikti paraiškas. Be abejo, mūsų gyvenimo kokybę lemia ne tik ligos nebuvimas, bet ir gera fizinė bei emocinė savijauta. Tokių priemonių finansavimas sudarys sąlygas ir veikti prevenciškai, ir spręsti jau matomas pasekmes vilniečių sveikatai “, – sakė Vilniaus vicemerė Simona Bieliūnė.

Paraiškas finansavimui nevyriausybinės organizacijos, veikiančios visuomenės sveikatos stiprinimo, saugos, psichikos sveikatos, asmens ar visuomenės sveikatos priežiūros ar kitose sveikatinimo srityse (išskyrus pavaldžios ar priklausančios Savivaldybei) kviečiamos teikti elektroniniu būdu. Viena organizacija gali rengti tik vieną paraišką, tačiau ne tik kalendoriniams metams. Į ilgesnio laikotarpio (trejų metų) finansavimą gali pretenduoti organizacijos, įgyvendinusios visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos priemones (tęstines veiklas) ne trumpiau kaip pastaruosius dvejus metus iš eilės ir pateikusios priemonės efektyvumą įrodančius dokumentus (atliktų tyrimų, analizių išvadas).

Tokia galimybe praėjusiais metais yra pasinaudojusios tokios organizacijos, kaip M. Čiuželio labdaros ir paramos fondas su priemone „Sidabrinė linija“ – nuotolinė pagalba telefonu vyresnio amžiaus vilniečiams“ ar VšĮ „Vaikų linija“ su priemone „Emocinė parama vaikams ir paaugliams telefonu ir internetu“.

2023 m. finansavimas skirtas 41 organizacijai, įgyvendinusiai visuomenės sveikatos priemones, bendrai jų įgyvendinimui skirta 570 tūkst. eurų. Daugiausiai paraiškų teikta ir finansuota psichikos sveikatos stiprinimo srityje.

Daugiau informacijos apie ankstesniais metais finansuotas priemones – čia.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS