Vilnių su Ukrainos Lvovo miestu jungs bendradarbiavimo sutartis | KaunoDiena.lt

VILNIŲ SU UKRAINOS LVOVO MIESTU JUNGS BENDRADARBIAVIMO SUTARTIS

  • 0

Vilniaus miesto taryba nusprendė pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su Ukrainos Lvovo miestu. Šių miestų atstovai draugiškus dalykinius santykius palaiko jau nuo 2007 metų.

„Lvovas yra labai panašus į Vilnių, tai taip pat multikultūrinis miestas su giliomis istorijos tradicijomis, kurio senamiestis irgi įtrauktas į UNESCO paveldą. Šiandien Ukrainai kaip niekad reikia mūsų palaikymo ir ši sutartis leis Vilniui padėti skatinti pilietinės visuomenės stiprėjimą šioje šalyje“, - sakė Vilniaus mero pavaduotojas Jaroslav Kaminski.

Lvovo miesto delegacija ne kartą lankėsi ir Vilniuje. 2007 m. spalį Vilniuje viešėjo Oficiali miesto delegacija, vadovaujama mero Andriy Sadovyy. Tuomet svečiai domėjosi miesto plėtros projektais, buvo supažindinti su miesto bendruoju planu, savivaldybėje veikiančia vieno langelio sistema, savivaldybės įmonės „Vilniaus planas“ veikla.

Vilnių ir Lvovą jungia aktyvus bendradarbiavimas strateginio planavimo, senamiesčio išsaugojimo ir UNESCO istorinio paveldo valdymo srityse. Tarpusavio ryšys  grindžiamas 1994 metais Lietuvos ir Ukrainos draugystės ir bendradarbiavimo sutarties nuostatomis.

Šiuo metu Vilnius įvairias bendradarbiavimo, susigiminiavimo sutartis yra pasirašęs su 34 miestais partneriais. Tarp jų – Čikaga, Krokuva, Stokholmo grafystė, Strasbūras, Pavija, Guangdžou. Iki šiol iš Ukrainos meistų bendradarbiavimo sutartis buvo pasirašyta su Donecko miestu (1996 m.) ir supratimo memorandumas dėl tolimesnio bendradarbiavimo su Kijevu (1998 m.)

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS