Vilniuje Baltijos šalių specialistai aptars smurto prieš vaikus problemas | KaunoDiena.lt

VILNIUJE BALTIJOS ŠALIŲ SPECIALISTAI APTARS SMURTO PRIEŠ VAIKUS PROBLEMAS

Estijos, Latvijos ir Lietuvos specialistai antradienį Vilniuje rinksis aptarti smurto prieš vaikus problemas, prevencijos aktualijas.

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos regioninio biuro organizuojamuose renginiuose Baltijos šalių institucijų atstovams, atsakingiems už vaiko teises ir gerovę, bus pristatomos pozityvios tėvystės programos.

Kaip BNS sakė PSO biuro Lietuvoje vadovė Ingrida Zurlytė, ekspertu vertinimu, pozityvi tėvystė teigiamai veikia ne tik vaiko gerovę, bet ir užtikrina gerą vėlesnę jo psichinę ir fizinę sveikatą.

„Tikslas – pristatyti PSO programas ir strategijas, kaip vykdyti smurto prieš vaikus ir bendrai netinkamo elgesio su vaikais prevencijas. Įdomiausi bus praktiniai pavyzdžiai iš Juodkalnijos, Norvegijos“, – BNS sakė I. Zurlytė.

Anot jos, antradienį ir trečiadienį vyksianti konferencija skirta bendrai Baltijos šalių specialistams, ketvirtadienį ir penktadienį su lektorių pranešimais nacionaliniame seminare galės susipažinti ir savivaldybių, nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Gyvenau Norvegijoje vienisa su sunum.Jis gyveno kaip reikejo vienas ilga laika.Buvo nepilnametis.Niekas nesikiso.O atvirksciai padejo vaikui.Nuveze i mokykla pirma diena susipazinti ir dokumentus uzpildyti.O toliau pats.Niekas negrobste.Lietuviai matyt istatymo nesupranta.

jo

vieni is vaiku vaivorykste ateme ,kiti nori atimti ,beda vaikams per tas demokratijas ir 'teises', ateitis jiems nieko gero nezada.

VYTAUTAS

SVARBIAUSIA,KAD IŠ NORVEGIJOS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS