Vilniuje vyks tarptautinė diskusija apie seksualinį smurtą, dalyvaus JT atstovė | KaunoDiena.lt

VILNIUJE VYKS TARPTAUTINĖ DISKUSIJA APIE SEKSUALINĮ SMURTĄ, DALYVAUS JT ATSTOVĖ

  • 8

Vilniuje pirmadienį organizuojama tarptautinė diskusija, skirta aptarti pagalbos būdus seksualinių smurto aukoms, į renginį atvyks ir šį klausimą kuruojanti Jungtinių Tautų specialioji įgaliotinė Pramila Patten (Pramila Paten).

Diskusiją „Kaip užtikrinti efektyvias apsaugos, pagalbos ir prevencines priemones seksualinio smurto aukoms: nacionalinis ir globalus lygmuo“ organizuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

Pastarosios teigimu, renginyje taip pat dalyvaus ekspertai iš Europos lyčių lygybės instituto, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Lietuvos institucijų, taip pat premjerė Ingrida Šimonytė, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, užsienio reikalų viceministrė Jovita Neliupšienė, Europos lyčių lygybės instituto atstovė Cristina Fabre (Kristina Fabre).

Antroje diskusijos sesijoje, kurioje bus paliesta seksualinio smurto tema Ukrainos karo kontekste, dalyvaus užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Susitikimo tikslas – keistis patirtimi ir dalintis gerąja praktika kovojant su seksualiniu smurtu, ypač karo sąlygomis ir kaip padėti jį išgyvenusiems žmonėms.

Anot SADM, bus tariamasi, kaip užtikrinti veiksmingą seksualinį smurtą patiriančių asmenų apsaugos, pagalbos ir prevencijos sistemą. Bus kalbama apie tai, kokie yra konkretūs seksualinio smurto aukų poreikiai ir kaip galima remti jų įgalinimą ir sėkmingą reintegraciją į visuomenę.

Renginyje taip pat ketinama aptarti, kokie ištekliai ir parama yra prieinami nuo seksualinio smurto nukentėjusiems asmenims.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

visokias pasaulines.... kviečia

Kad tik prakišti vaivorykštinę Stambulo konvenciją

Anonimas

STABDYTI LGBT SIAUTĖJIMĄ

Dar

butinai pakvieskite is kalejimo ta Ukrainos ZT exombutsmene,nuteista uz detalizuota fantazavima pasauliui apie prievartavimus!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS