Vilnius perka idėjas, kaip pagražinti miestą | KaunoDiena.lt

VILNIUS PERKA IDĖJAS, KAIP PAGRAŽINTI MIESTĄ

  • 1

Sostinė kviečia kurti – paskelbė  inovacijų Vilniaus miestui konkursą turintiems unikalių idėjų – kaip inovatyviai keisti miesto erdves, kurios  pirmiausiai pasitinka atvykusius į Vilnių svečius, kaip išspręsti vieną ar kitą iššūkį, su kuriuo susiduria sostinė, kaip sustiprinti tarptautinį miesto konkurencingumą, gauti grįžtamąjį  ryšį apie savivaldybės įstaigų teikiamas paslaugas vilniečiams.

Konkurso dalyviai siūlys ne tik naujovę, bet ir problemos sprendimo būdą.

Keletas itin svarbių siūlomų temų – pirmojo gero įspūdžio formavimas apie Vilnių, vykstant nuo oro uosto iki miesto centro, ir grįžtamasis ryšys apie teikiamas paslaugas savivaldybės įmonėse. Bet galima pasiūlyti ir savitą temą.

„Istorinis, žalias ir inovatyvus Vilnius gali būti dar gyvesnis, įdomesnis ir svetingesnis, todėl sostinei reikia kūrybingų ir netikėtų unikalių sprendimų. Turime daug talentingų ir drąsių kūrėjų, manau jų idėjas ir pasiūlytus sprendimus išvysime mieste dar šiemet“, – sako sostinės meras Remigijus Šimašius.

Dar niekur neskelbtus inovatyvius pasiūlymus vienai iš skelbiamų konkurso temų kūrėjai kviečiami pateikti  iki rugpjūčio 23 dienos. Kiekvienam atrinktam projektui bus skiriama iki 50 tūkst. eurų. Konkurso fonde – 200 tūkst. eurų.

Komisija  vertins pasiūlymų originalumą, aktualumą ir reikšmę Vilniaus miestui. Šiame konkurse itin svarbūs – išskirtinumas, įgyvendinimo terminai, projekto dalyvių skaičius, veiklos tęstinumas ir kt. Projektų vertins 5 skirtingų sričių ekspertai ir 2 Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai.

Tikimasi, kad konkurso laimėtojai dar iki šių metų pabaigos realizuos savo idėją Vilniuje, ar įdiegs veikiantį pasiūlytos inovacijos prototipą.

Projektai bus priimami patogiai – elektroniniu būdu, per savivaldybės elektroninių paslaugų valdymo sistemą www.vilnius.lt.

Daugiau apie konkursą čia.

GALERIJA

  • Vilnius perka idėjas, kaip pagražinti miestą
  • Vilnius perka idėjas, kaip pagražinti miestą
  • Vilnius perka idėjas, kaip pagražinti miestą
  • Vilnius perka idėjas, kaip pagražinti miestą
  • Vilnius perka idėjas, kaip pagražinti miestą
S. Žiūros / Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

che

nu tai gi grazina sienu terliotojai miesto sienas ne lietuviskais uzrasais...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS