„Vilnius Pride“: į minią vos neįsirėžusio „Chrysler“ vairuotojui – 225 eurų bauda | KaunoDiena.lt

„VILNIUS PRIDE“: Į MINIĄ VOS NEĮSIRĖŽUSIO „CHRYSLER“ VAIRUOTOJUI – 225 EURŲ BAUDA

  • 13

Per LGBTQ+ eitynes liepos pradžioje Vilniaus centre automobilį chuliganiškai vairavusiam vyrui skirta 225 eurų bauda ir metams atimta teisė vairuoti.

Vilniaus apskrities policija ketvirtadienį pranešė, kad pavojingai ir chuliganiškai automobilį vairavusiam vyrui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Liepos 1-ąją, apie 19.58 val., sostinės policija gavo pranešimą, kad sostinėje, Vasario 16-osios gatvėje, LGBTQ+ eitynių „Vilnius Pride“ dalyvių nepraleido ir vos jų nekliudė Gedimino prospektą kirtęs automobilis „Chrysler“.

Pareigūnai nustatė, kad, gatvėje susidarius transporto priemonių eilei (spūsčiai), automobilio „Chrysler“ vairuotojas reiškė nepasitenkinimą, naudojo garsinį signalą, chuliganiškai šaligatviu apvažiavo sustojusius automobilius iš kairės pusės, taip keldamas pavojų eismo saugumui.

Apvažiuodamas automobilius, kliudė du „Toyota“ automobilius ir juos apgadino.

Pasak policijos, važiuodamas toliau, demonstravo savo išskirtinumą ir nepagarbą – sukėlė pavojų renginio dalyviams, įvažiuodamas į gatve einančią žmonių grupę ir priversdamas juos staigiai trauktis.

Liepos 1 dieną daugiau nei 5 tūkst. žmonių žygiavo LGBTQ+ bendruomenės eitynėse Vilniuje, reikalaudami daugiau teisių seksualinėms mažumoms, juos pasitiko kelios dešimtys protestuotojų.

Eitynės ankstyvą popietę prasidėjo nuo Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos ir per Gedimino prospektą tęsėsi iki Katedros aikštės. Čia vyko susirinkimas, aktyvistai sakė kalbas.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

tiktai taip

su buldozeriu reikia per tokius paradus

Pilietis

Kaip suprast :bauda? Juk pilietiskas pilietis norejo pravalyt visuomene nuo situ padugniu. Tai cia tuos pedikus reiketu bausti uz tai kad blokavo eisma

\\\\\.../////

Premija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS